Eriksene, sad možeš da ideš!

Lo Selso je novi Pevac! Argentinac na pozajmici, sa pravom otkupa na kraju sezone.  Dobar posao Totenhema: Nema Dibale, ali tu je Lo Selso.  "Pevci" su u samom finišu prelaznog roka doveli značajno pojačanje u veznom redu. . . i to na pozajmicu!

Fudbal 08.08.2019 | 19:43
Eriksene, sad možeš da ideš!
Reprezentativac Argentine Đovani Lo Selso (23) naredne sezone će igrati za Totenhem kao pozajmljeni igrač Betisa.

Londonski klub saopštio je da će leta 2020. imati mogućnost da trajno otkupi ovog dinamičnog igrača sredine terena, po fiksnoj ceni od 55 miliona funti.

Podsećamo da je Lo Selso na sličan način prešao iz Pari sen Žermena u Betis, koji ga je prvo pozajmio, pa proletos otkupio za 22 miliona evra.

Pomalo zbunjuje to što su zeleno-beli iz Sevilje pristali da za početak samo ustupe jednog od svojih najboljih fudbalera, koji je prošle sezone na 45 mečeva Primere, Lige Evrope i Kupa kralja dao 16 golova i šest puta asistirao.

Lo Selso je u Totenhem stigao nakon što je propao najavljeni transfer Paula Dibale iz Juventusa.

Isprva je "stara dama" prihvatila ponudu od 70 miliona evra, Dibalin agent je počeo pregovore o ličnim uslovima mladog napadača, ali na kraju se Juve povukao iz straha da neće pronaći adekvatnu zamenu.

Menadžer Maurisio Poketino tako će u novu sezonu ući sa dva pojačanja, oba u veznom redu, pošto je ranije iz Liona doveden Tangi Endombele (22).

Totenhem je čitavog leta tražio novog plejmejkera, igrača sličnog profila kakav je i Kristijan Eriksen, i konačno ga je doveo! U poslednjim minutima prelaznog roka u Premijer ligi, dres Pevaca je zadužio mladi Argentinac Đovani Lo Selso.

Dosadašnji prvotimac Betisa prvo stiže na jednogodišnju pozajmicu, posle čega će Totenhem imati mogućnost da ga trajno otkupi. Čitav transfer bi tako mogao da dostigne sumu od 60.000.000 evra. Očekuje se da će Pevci za samu pozajmicu platiti oko 15.000.000 evra.

Dolazak 23-godišnjeg veziste mogao bi da znači i da bi London mogao da napusti upravo Eriksen, za kojeg je najviše zagrizao Atletiko Madrid. Danac želi da ide iz kluba, ima još godinu dana ugovora, pa je realno očekivati da se situacija oko njegovog odlaska sada ozbiljno ubrza.

Lo Selso Betisovo kapitalno pojačanje. Klub iz Sevilje otkupio je Argentinca prošlog leta od Pari Sen Žermena za 22.000.000 evra, posle čega je usledila sezona iz snova. Sjajni vezista je na 45 mečeva u svim takmičenjima postigao 16 golova i ostvario šest asistencija, čime je jasno pokazao da je već sada u stanju da odigra na još višem nivou.

Premijer liga će fizički biti zahtevnija od Primere, ali niko ne sumnja da će argentinski fudbaler uspeti da se izbori sa tim izazovom.

Lo Selso je karijeru započeo u Rosariju, a u Pari Sen Žermen je prešao sa 20 godina za obeštećenje od 10.000.000 evra.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar