Надал и Федерер се придружили Ђоковићу...

. . . у Савету играча! Светска тениска организација објавила је да ће се Роџер Федерер, Рафаел Надал и Јирген Мелцер придружити савету играча.  Нападали су Новака Ђоковића док је био на функцији председника Савета играча, а сада крај себе има највеће ривале за сараднике. За будућност тениса!

Тенис 08.08.2019 | 23:10
Надал и Федерер се придружили Ђоковићу...
Федерер, Надал и Мелцер попуниће упражњено место у савету, пошто су пре Вимблдона иступили Робин Хас, Џејми Мари и Сергеј Стаховски.

Поменути тројац ће мометално преузети функцију и налазиће се на истој све до Вимблдона 2020. године, када ће имати право да иступе.

Позиција тренера у савету играча и даље је упражњена и очекује се да се попуни "у ходу".

Следећи састанак савета играча, одржаће се у Њујорку непосредно пред почетак УС Опена, а на њему ће седети Колин Даудсвел, Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал, Сем Квери, Џон Изнер, Кевин Андерсон, Јирген Мелцер, Бруно Соареш, Јен-Хсун Лу и Васек Поспишил.

Претходних месеци Новак Ђоковић трпео је велике притиске из света тениса пошто су Савет играча, чији је он председник, напустили Робин Хас, Џејми Мареј и Сергеј Стаховски због тога што ово тело није дало поверење до тада првом човеку АТП тура - Крису Кермодеу. 

Не само медији, него и многи познати тенисер, тражили су објашњење од Ђоковића због неслагања са Кермодеом, али та сага је дефинитивно иза нас...

Вест од данас гласи да су се Новаку Ђоковићу у Савету играча прикључила двојица највећих ривала и најбољих тенисера свих времена, уз њега наравно, Роџер Федерер и Рафаел Надал, док је трећу позицију "попунио"  Јирген Мелцер.

Они ће одмах преузети функцију и на њој ће бити до наредног Вимблдона, када ће имати право да иступе, што је све у складу са прописима Савета играча.

Наредни састанак Савета играча биће одржан пред УС Опен, у Њујорку, када ће се наравно говорити о будућности тениса и даљим корацима ка напретку овог спорта, али и правима тенисера и заради од турнира, календару такмичења...

Заступници играча:

Од 1-50 у синглу: Кевин Андерсон, Рафаел Надал, Сем Квери.

Од 51-100 у синглу: Јен-Хсун Лу, Васек Поспишил.

Од 1-100 у дублу: Јирегн Мелцер, Бруно Соареш.

Глобално заступници: Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

Подсећамо, Ђоковић је председник Савета играча, а сада ће заједну ту функцију обављати с Роџером Федерером.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар