Nadal i Federer se pridružili Đokoviću...

. . . u Savetu igrača! Svetska teniska organizacija objavila je da će se Rodžer Federer, Rafael Nadal i Jirgen Melcer pridružiti savetu igrača.  Napadali su Novaka Đokovića dok je bio na funkciji predsednika Saveta igrača, a sada kraj sebe ima najveće rivale za saradnike. Za budućnost tenisa!

Tenis 08.08.2019 | 23:10
Nadal i Federer se pridružili Đokoviću...
Federer, Nadal i Melcer popuniće upražnjeno mesto u savetu, pošto su pre Vimbldona istupili Robin Has, Džejmi Mari i Sergej Stahovski.

Pomenuti trojac će mometalno preuzeti funkciju i nalaziće se na istoj sve do Vimbldona 2020. godine, kada će imati pravo da istupe.

Pozicija trenera u savetu igrača i dalje je upražnjena i očekuje se da se popuni "u hodu".

Sledeći sastanak saveta igrača, održaće se u Njujorku neposredno pred početak US Opena, a na njemu će sedeti Kolin Daudsvel, Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Sem Kveri, Džon Izner, Kevin Anderson, Jirgen Melcer, Bruno Soareš, Jen-Hsun Lu i Vasek Pospišil.

Prethodnih meseci Novak Đoković trpeo je velike pritiske iz sveta tenisa pošto su Savet igrača, čiji je on predsednik, napustili Robin Has, Džejmi Marej i Sergej Stahovski zbog toga što ovo telo nije dalo poverenje do tada prvom čoveku ATP tura - Krisu Kermodeu. 

Ne samo mediji, nego i mnogi poznati teniser, tražili su objašnjenje od Đokovića zbog neslaganja sa Kermodeom, ali ta saga je definitivno iza nas...

Vest od danas glasi da su se Novaku Đokoviću u Savetu igrača priključila dvojica najvećih rivala i najboljih tenisera svih vremena, uz njega naravno, Rodžer Federer i Rafael Nadal, dok je treću poziciju "popunio"  Jirgen Melcer.

Oni će odmah preuzeti funkciju i na njoj će biti do narednog Vimbldona, kada će imati pravo da istupe, što je sve u skladu sa propisima Saveta igrača.

Naredni sastanak Saveta igrača biće održan pred US Open, u Njujorku, kada će se naravno govoriti o budućnosti tenisa i daljim koracima ka napretku ovog sporta, ali i pravima tenisera i zaradi od turnira, kalendaru takmičenja...

Zastupnici igrača:

Od 1-50 u singlu: Kevin Anderson, Rafael Nadal, Sem Kveri.

Od 51-100 u singlu: Jen-Hsun Lu, Vasek Pospišil.

Od 1-100 u dublu: Jiregn Melcer, Bruno Soareš.

Globalno zastupnici: Novak Đoković i Rodžer Federer.

Podsećamo, Đoković je predsednik Saveta igrača, a sada će zajednu tu funkciju obavljati s Rodžerom Federerom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar