Арсенал за Ивобија довео 2 дефанзивца и има и кусур!

Последњег дана летње "пијаце" у Енглеској двојица нових играча у дресу Арсенала и то баш на делу терена који је био и критичан. Уз то, клуб је напустио један офанзивац који је очигледно био вишак. . .

Фудбал 08.08.2019 | 21:56
Арсенал за Ивобија довео 2 дефанзивца и има и кусур!
Кренуло је од тога да је Челси, коме је ФИФА прописала забрану трансфера, потрошио више новца од њих, па све до сасвим доброг, ако не и одличног, прелазног рока за Арсенал!

Највећи издатак отишао је на Николаса Пепеа из Лила, кога су "тобџије" платиле чак 80 милиона евра учинивши га својим рекордним појачањем, док је све изненадила вест да су у потери за Кутињом, иако је напад био "препуњен", а у задњој линији је "шкрипало".

Последњег дана "летње пијаце" Унаи Емери је "комплетирао" и одбрану!

На место штопера стигао је Давид Луиз из Челсија, и то након "пуча" у клубу на само неколико дана пред почетак сезоне, док ће позицију левог бека заузети талентовани Киран Тирни из Селтика, играч кога је Арсенал јурио "читаву вечност".

На њих двојицу Арсенал је потрошио тек 33 милиона фунти, што је изузетно мало у 2019. години, док су готово исто толико новца дали и за талента из Француске.

У питању је Вилијам Салиба из Сент Етјена, који има тек 18 година, а на кога Арсенал вероватно неће рачунати одмах, него ће га постепено уклапати у тим док не буде заиста вредео плаћених 30 милиона евра, што је више инвестиција у потенцијал него у стварни квалитет.

Последњег дана прелазног рока Арсенал је остао и без једног дугогодишњег члана - у питању је Алекс Ивоби који се сели у Евертон за суму од око35 до 40 милиона фунти.

ПРЕЛАЗНИ РОК

Арсенал је довео и Алекса Себаљоса из Реал Мадрида на позајмицу, за 15 милиона евра, а "краљевски клуб" је инсистирао на томе да у уговор не буде убачена клаузула о откупу уговора. Такође, стигао је и млади нападач Габијел Мартинели из бразилске екипе Итуано и већ током припрема показао таленат, али се не очекује да ће тако брзо добити шансу у првом тиму.

Сви се чуде како су "тобџије" успеле да за толики новац продају играча који се може описати једино као "солидан", пошто је у 150 наступа за Арсенал постигао 15 голова - и до сада се није чинио као интегрални део тима.

Рођак Џеј-Џеја Окоче заправо је алтернатива за Вилфрида Заху кога Кристал Палас није пустио у Евертон, а ту је обештећење било још "луђе" - мало је било и 70 милиона фунти.

У време када на Острву сви имају новца, све ређе ћемо виђати трансфере између енглеских клубова...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар