Arsenal za Ivobija doveo 2 defanzivca i ima i kusur!

Poslednjeg dana letnje "pijace" u Engleskoj dvojica novih igrača u dresu Arsenala i to baš na delu terena koji je bio i kritičan. Uz to, klub je napustio jedan ofanzivac koji je očigledno bio višak. . .

Fudbal 08.08.2019 | 21:56
Arsenal za Ivobija doveo 2 defanzivca i ima i kusur!
Krenulo je od toga da je Čelsi, kome je FIFA propisala zabranu transfera, potrošio više novca od njih, pa sve do sasvim dobrog, ako ne i odličnog, prelaznog roka za Arsenal!

Najveći izdatak otišao je na Nikolasa Pepea iz Lila, koga su "tobdžije" platile čak 80 miliona evra učinivši ga svojim rekordnim pojačanjem, dok je sve iznenadila vest da su u poteri za Kutinjom, iako je napad bio "prepunjen", a u zadnjoj liniji je "škripalo".

Poslednjeg dana "letnje pijace" Unai Emeri je "kompletirao" i odbranu!

Na mesto štopera stigao je David Luiz iz Čelsija, i to nakon "puča" u klubu na samo nekoliko dana pred početak sezone, dok će poziciju levog beka zauzeti talentovani Kiran Tirni iz Seltika, igrač koga je Arsenal jurio "čitavu večnost".

Na njih dvojicu Arsenal je potrošio tek 33 miliona funti, što je izuzetno malo u 2019. godini, dok su gotovo isto toliko novca dali i za talenta iz Francuske.

U pitanju je Vilijam Saliba iz Sent Etjena, koji ima tek 18 godina, a na koga Arsenal verovatno neće računati odmah, nego će ga postepeno uklapati u tim dok ne bude zaista vredeo plaćenih 30 miliona evra, što je više investicija u potencijal nego u stvarni kvalitet.

Poslednjeg dana prelaznog roka Arsenal je ostao i bez jednog dugogodišnjeg člana - u pitanju je Aleks Ivobi koji se seli u Everton za sumu od oko35 do 40 miliona funti.

PRELAZNI ROK

Arsenal je doveo i Aleksa Sebaljosa iz Real Madrida na pozajmicu, za 15 miliona evra, a "kraljevski klub" je insistirao na tome da u ugovor ne bude ubačena klauzula o otkupu ugovora. Takođe, stigao je i mladi napadač Gabijel Martineli iz brazilske ekipe Ituano i već tokom priprema pokazao talenat, ali se ne očekuje da će tako brzo dobiti šansu u prvom timu.

Svi se čude kako su "tobdžije" uspele da za toliki novac prodaju igrača koji se može opisati jedino kao "solidan", pošto je u 150 nastupa za Arsenal postigao 15 golova - i do sada se nije činio kao integralni deo tima.

Rođak Džej-Džeja Okoče zapravo je alternativa za Vilfrida Zahu koga Kristal Palas nije pustio u Everton, a tu je obeštećenje bilo još "luđe" - malo je bilo i 70 miliona funti.

U vreme kada na Ostrvu svi imaju novca, sve ređe ćemo viđati transfere između engleskih klubova...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar