Доведен за 7 милиона, а нису га пустили ни за 70!

Вилфрид Заха није успео да се "извуче" из Кристал Паласа, чак ни после званично поднетог захтева да буде продат.

Фудбал 08.08.2019 | 20:59
Доведен за 7 милиона, а нису га пустили ни за 70!
Вилфрид Заха (26) ипак ће и ове сезоне бити једна од "ударних игала" у тиму Кристал Паласа!

Саиграч Луке Миливојевића био је прво на мети Арсенала, који је за њега нудио 52 милиона фунти, а у финишу прелазног рока покушао је да га доведе Евертон, али такође безуспешно.

За играча кога је Кристал Палас 2013. продао Манчестер јунајтеду, по цени од 10 милиона фунти, па га после годину и по вратио у своје редове за седам милиона, Евертон је нудио 70 милиона фунти, "везисту" Џејмса Мекартија трајно и нападача Ченка Тосуна на позајмицу.

Лондонски клуб је и то одбио, а у четвртак је саопштио да од продаје дефинитивно неће бити ништа, чак и након што је Заха претходног дана уручио управи званичан захтев да иде.

Остаје да се види како ће (и да ли ће) прекаљени менаџер Рој Хоџсон успети да приволи разочарану звезду да пружа максимум.

"Он је важан играч за наш клуб и очекујемо да игра онако како је играо у претходне две сезоне. Он је професионалац и има добар уговор, као и добре односе са свима у тиму. У свађи је само са председником и власницима, јер је желео да иде, а они нису добили понуду која би их задовољила. Надам се да ће се помирити са чињеницом да ће бар још једну сезону бити овде", изјавио је Хоџсон.

Репрезентативац Обале Слоноваче уговором је везан за Кристал Палас до 2023. године.

"Када играч потпише дугорочан уговор, треба и да га поштује. Ми очекујемо да он то уради", додао је Хоџсон.

Занимљиво је да се у суботу, у оквиру првог кола Премијер лиге, састају управо Кристал Палас и Евертон!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар