ЕП до 20: Српкиње без полуфинала!

Србија постигла само 17 поена за полувреме и остала без полуфинала! Лоша игра на почетку утакмице скупо коштала младе кошаркашице.

Кошарка 08.08.2019 | 18:46
ЕП до 20: Српкиње без полуфинала!
Штета, ни кошаркашице старости до 20 година неће се овог лета борити за медаљу. Оне су у четвртфиналу Европског првенства поражене од Русије која је „брже стартовала“ и до полувремена побегла Србији на недостижну разлику. Покушале су српске играчице да се врате, биле близу преокрета у четвртој деоници, али су ипак морале да пруже руку бољем саставу данас, 64:51.

И од почетка је заиста лоше кренуло. Прва четвртина поентерски је слабо стартовала за обе репрезентације. Лоше су у нападу играле и српске, али и руске кошаркашице, но репрезентација са истока Европе је била та која се на крају четвртине консолидовала и дошла до прве осетније предности, 15:10.

У другој деоници, напад Србије као да није постојао. Покушавале су редом Мина Ђорђевић, Теодора Турудић, Ивана Катанић и остале кошаркашице да дођу до веома битних поена, али готово да ништа није ишло од руке. Зато је Русија на паузи имала велику предност, 30:17.

Занимљив је податак да је само у трећој четвртини Србија постигла онолико поена колико и за читаво прво полувреме. Ипак, ни Рускиње нису биле лоше у овом делу игре, успеле су константно да одрже одстојање на неких десет поена, те да пред последњих десет минута игре воде резултатом, 45:34. Интересантно, Рускиње су у прве три четвртине постигле идентичан број поена – 15.

Лепо је ушла у последњу деоницу српска репрезентација и врло брзо је успела да истопи предност Русије на само четири поена. Но, тада селектор руске селекције тражи тајмаут којим потпуно ремети девојке из састава Србије. Ривалке праве серију од 8:0 и поново одлазе на великих 12 поена предности на само пет минута пред крај, па је већ тада било јасно да је победник решен. Русија је предност одржала све до самог краја и на тријумфовала је резултатом 64:51.

Најефикаснија у редовима Србије била је Мина Ђорђевић са 11 поена, а одмах иза је била Теодора Турудић са 10 поена. Интересантно, сви њени поени су дошли са линије за слободна бацања. Из игре је шутирала 0/5. Двоцифрена је била и Ивана Катанић, такође са 10 убачених поена. Код Рускиња су се истакле Анастасија Зоткина са 15 поена, као и Камила Огун са 11 постигнутих поена.

Србија се тако сели у разигравање за пласман од петог до осмог места где ће се састати са пораженим из дуела између Белгије и Пољске.

СРБИЈА – РУСИЈА 51:64
Арена: „ЖС Клатов“
Гледалаца: 50
Судије: Езлем Јаламан (Турска), Петер Пракш (Мађарска), Кристина Маноли (Француска)

СРБИЈА: Ђорђевић 11, Јелић 7, Катанић 10, Олић 5, Турудић 10, Димиртијевић 4, Јаковљевић, Јанковић 2, Наумчев, Стојић 2, Вуловић, Зукановић

РУСИЈА: Кожукар 10, Матејева 3, Огун 11, Зајцева 9, Зоткина 15, Игњатова 2, Комарова 2, Кучина, Плешкевич, Репникова 3, Стољар 7, Зверева 2

Извор: моззартспорт

Фото: Фиба Wомен’с Еуробаскет – У20

Коментари / 0

Оставите коментар