EP do 20: Srpkinje bez polufinala!

Srbija postigla samo 17 poena za poluvreme i ostala bez polufinala! Loša igra na početku utakmice skupo koštala mlade košarkašice.

Košarka 08.08.2019 | 18:46
EP do 20: Srpkinje bez polufinala!
Šteta, ni košarkašice starosti do 20 godina neće se ovog leta boriti za medalju. One su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva poražene od Rusije koja je „brže startovala“ i do poluvremena pobegla Srbiji na nedostižnu razliku. Pokušale su srpske igračice da se vrate, bile blizu preokreta u četvrtoj deonici, ali su ipak morale da pruže ruku boljem sastavu danas, 64:51.

I od početka je zaista loše krenulo. Prva četvrtina poenterski je slabo startovala za obe reprezentacije. Loše su u napadu igrale i srpske, ali i ruske košarkašice, no reprezentacija sa istoka Evrope je bila ta koja se na kraju četvrtine konsolidovala i došla do prve osetnije prednosti, 15:10.

U drugoj deonici, napad Srbije kao da nije postojao. Pokušavale su redom Mina Đorđević, Teodora Turudić, Ivana Katanić i ostale košarkašice da dođu do veoma bitnih poena, ali gotovo da ništa nije išlo od ruke. Zato je Rusija na pauzi imala veliku prednost, 30:17.

Zanimljiv je podatak da je samo u trećoj četvrtini Srbija postigla onoliko poena koliko i za čitavo prvo poluvreme. Ipak, ni Ruskinje nisu bile loše u ovom delu igre, uspele su konstantno da održe odstojanje na nekih deset poena, te da pred poslednjih deset minuta igre vode rezultatom, 45:34. Interesantno, Ruskinje su u prve tri četvrtine postigle identičan broj poena – 15.

Lepo je ušla u poslednju deonicu srpska reprezentacija i vrlo brzo je uspela da istopi prednost Rusije na samo četiri poena. No, tada selektor ruske selekcije traži tajmaut kojim potpuno remeti devojke iz sastava Srbije. Rivalke prave seriju od 8:0 i ponovo odlaze na velikih 12 poena prednosti na samo pet minuta pred kraj, pa je već tada bilo jasno da je pobednik rešen. Rusija je prednost održala sve do samog kraja i na trijumfovala je rezultatom 64:51.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Mina Đorđević sa 11 poena, a odmah iza je bila Teodora Turudić sa 10 poena. Interesantno, svi njeni poeni su došli sa linije za slobodna bacanja. Iz igre je šutirala 0/5. Dvocifrena je bila i Ivana Katanić, takođe sa 10 ubačenih poena. Kod Ruskinja su se istakle Anastasija Zotkina sa 15 poena, kao i Kamila Ogun sa 11 postignutih poena.

Srbija se tako seli u razigravanje za plasman od petog do osmog mesta gde će se sastati sa poraženim iz duela između Belgije i Poljske.

SRBIJA – RUSIJA 51:64
Arena: „ŽS Klatov“
Gledalaca: 50
Sudije: Ezlem Jalaman (Turska), Peter Prakš (Mađarska), Kristina Manoli (Francuska)

SRBIJA: Đorđević 11, Jelić 7, Katanić 10, Olić 5, Turudić 10, Dimirtijević 4, Jakovljević, Janković 2, Naumčev, Stojić 2, Vulović, Zukanović

RUSIJA: Kožukar 10, Matejeva 3, Ogun 11, Zajceva 9, Zotkina 15, Ignjatova 2, Komarova 2, Kučina, Pleškevič, Repnikova 3, Stoljar 7, Zvereva 2

Izvor: mozzartsport

Foto: Fiba Women’s Eurobasket – U20

Komentari / 0

Ostavite komentar