Лоше вијести за Сити, али и Бајерн!

Сане мора "под нож"! Гвардиола је остао без играча на дужи период, а Бајерн без појачања. . .  Зашто сте га уопште гурали да игра? Санеу због повреде пропао трансфер у Бајерн! Повређени лигаменти колена, очекује се вишемесечна пауза!

Фудбал 08.08.2019 | 20:21
Лоше вијести за Сити, али и Бајерн!
Ни нови уговор, а ни нови клуб!

Сјајни немачки репрезентативац Лирој Сане мораће на операцију колена због "кидања" предњих укрштених лигамената, због чега га очекује дуга пауза и можда ћемо га на терену видети тек у завршници нове сезоне.

До повреде је дошло на утакмици Комјунити шилда против Ливерпула, када је морао из игре већ у раној фази утакмице, а чинило се да би то могла да му буде и последња у дресу "грађана".

Сане је био у интензивним преговорима са Бајерном око одласка на "Алијанц арену", а највећи разлог за то јесте сигурно место стартера и далеко богатији уговор од оног који му је нудио Манчестер сити, док је наравно важно било и то што би се вратио у домовину.

Сити је "одолевао", покушавао да убеди Санеа да остане на "Етихаду", а Бајерн се претходних дана молио да повреда није толико озбиљна да би се повукли из приче.

Ипак, доктори су проценили да је за Санеа најбоље да оперише колено што са собом повлачи дуго одсуство са терена, тако да је Бајерн одлучио да се окрене другим решењима јер им је појачање по крилу потребно одмах.

Сане је у Манчестер ситију од 2016. године када је стигао из Шалкеа и актуелни уговор га са "грађанима" веже до 2021. године, што значи да ће тим са "Етихада" - ако пропадну преговори - вероватно продати Немца идућег лета.

За сада је за клуб одиграо 134 меча, дао 39 голова и асистирао за још 45.

Енглези су ћутали. Немци су већ синоћ знали. И само су чекали да Манчестер Сити потврди. И мада су се Грађани правили наивни, Бајерн је одустао од посла. Лерој Сане неће потписати за Баварце, пошто се испоставило да је повреда задобијена у мечу за Којмунити Шилд против Ливерпула озбиљнија но што се испрва мислило.

И Билд и Кикер пишу да су Санеу страдали лигаменти колена и мада не иду баш толико далеко да тврде да су покидани уверавају да је операција неизбежна и да Санеа очекује вишемесечна пауза. Кад је већ тако, зашто би Бајерн преузимао на себе обавезу да му исплаћује зараду, посебно узевши у обзир да је Санетребало да добије плату од 18.000.000 евра годишње и постаје најплаћенији играч Бундеслиге.

Сити и даље ћути, али јасно је да од посла нема ништа, а то је посебно лоша вест за Бајерн, који је овог лета остао без Франка Риберија, Арјена Робена и Хамеса Родригеза, а од звучних појачања – кад говоримо о офанзивном делу тиму – ама баш нико.

Таман што се Бајерн спремио да пробије магичну границу од 100.000.000 евра за појачање. Ето зашто се играчи пред трансфером углавном не гурају на терен пре окончања посла.

ФОТО: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар