Loše vijesti za Siti, ali i Bajern!

Sane mora "pod nož"! Gvardiola je ostao bez igrača na duži period, a Bajern bez pojačanja. . .  Zašto ste ga uopšte gurali da igra? Saneu zbog povrede propao transfer u Bajern! Povređeni ligamenti kolena, očekuje se višemesečna pauza!

Fudbal 08.08.2019 | 20:21
Loše vijesti za Siti, ali i Bajern!
Ni novi ugovor, a ni novi klub!

Sjajni nemački reprezentativac Liroj Sane moraće na operaciju kolena zbog "kidanja" prednjih ukrštenih ligamenata, zbog čega ga očekuje duga pauza i možda ćemo ga na terenu videti tek u završnici nove sezone.

Do povrede je došlo na utakmici Komjuniti šilda protiv Liverpula, kada je morao iz igre već u ranoj fazi utakmice, a činilo se da bi to mogla da mu bude i poslednja u dresu "građana".

Sane je bio u intenzivnim pregovorima sa Bajernom oko odlaska na "Alijanc arenu", a najveći razlog za to jeste sigurno mesto startera i daleko bogatiji ugovor od onog koji mu je nudio Mančester siti, dok je naravno važno bilo i to što bi se vratio u domovinu.

Siti je "odolevao", pokušavao da ubedi Sanea da ostane na "Etihadu", a Bajern se prethodnih dana molio da povreda nije toliko ozbiljna da bi se povukli iz priče.

Ipak, doktori su procenili da je za Sanea najbolje da operiše koleno što sa sobom povlači dugo odsustvo sa terena, tako da je Bajern odlučio da se okrene drugim rešenjima jer im je pojačanje po krilu potrebno odmah.

Sane je u Mančester sitiju od 2016. godine kada je stigao iz Šalkea i aktuelni ugovor ga sa "građanima" veže do 2021. godine, što znači da će tim sa "Etihada" - ako propadnu pregovori - verovatno prodati Nemca idućeg leta.

Za sada je za klub odigrao 134 meča, dao 39 golova i asistirao za još 45.

Englezi su ćutali. Nemci su već sinoć znali. I samo su čekali da Mančester Siti potvrdi. I mada su se Građani pravili naivni, Bajern je odustao od posla. Leroj Sane neće potpisati za Bavarce, pošto se ispostavilo da je povreda zadobijena u meču za Kojmuniti Šild protiv Liverpula ozbiljnija no što se isprva mislilo.

I Bild i Kiker pišu da su Saneu stradali ligamenti kolena i mada ne idu baš toliko daleko da tvrde da su pokidani uveravaju da je operacija neizbežna i da Sanea očekuje višemesečna pauza. Kad je već tako, zašto bi Bajern preuzimao na sebe obavezu da mu isplaćuje zaradu, posebno uzevši u obzir da je Sanetrebalo da dobije platu od 18.000.000 evra godišnje i postaje najplaćeniji igrač Bundeslige.

Siti i dalje ćuti, ali jasno je da od posla nema ništa, a to je posebno loša vest za Bajern, koji je ovog leta ostao bez Franka Riberija, Arjena Robena i Hamesa Rodrigeza, a od zvučnih pojačanja – kad govorimo o ofanzivnom delu timu – ama baš niko.

Taman što se Bajern spremio da probije magičnu granicu od 100.000.000 evra za pojačanje. Eto zašto se igrači pred transferom uglavnom ne guraju na teren pre okončanja posla.

FOTO: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar