Роџерс Куп: Надал на Пељу, Чилић против Тима!

Улазимо у завршницу турнира у Монтреалу. . .

Тенис 08.08.2019 | 16:52
Роџерс Куп: Надал на Пељу, Чилић против Тима!
Српски тенисери нису се прославили у Канади ове недеље. Још пре почетка турнира сазнали смо да учешће неће узети Новак Ђоковић, па је књига на крају спала на два имена, Ласла Ђереа и Душана Лајовића. Ниједан од њих није успео да прескочи ни прву препреку, па ћемо крај такмичења испратити без иједног Србина у жребу.

Турнир у Монтреалу је тако „догурао“ до осмине финала, а од прва четири носиоца, једино није „преживео“ Стефанос Циципас, који је у другом колу елиминисан од Хурберта Хуркача, Пољака који је на недавно одржаном Вимблдону играо баш против Новака Ђоковића.

Тако је Надалова половина жреба „очишћена“ скоро у потпуности, па Шпанац испред себе имао „аутопут“ све до самог финала. Он ће данас касније у ноћ по средњеевропском времену играти против Гвида Пеље, који је на теренима Ол Ингланд Клуба ове године изненађујуће стигао чак до четвртфинала где је елиминсан од Роберта Баутисте-Агута.

Шпанац и Аргентинац су се до сада састајали три пута, а Пеља до сада није успео да узме чак ни сет Рафи. Јасно је да је шпански тенисер велики фаворит да прође даље међу најбољих осам.

За другог носиоца на овом турниру постављен је Доминик Тим, који ће у осмини финала имати све сем лак посао против хрватског тенисера, Марина Чилића. Аустријанац се доста намучио и против Дениса Шаповалова у прошлом колу и биће занимљиво видети како ће успети да се снађе против снажног сервиса тенисера рођеног у Међугорју.

Марин Чилић и Доминик Тим су се за сада у каријери састали само једном и то у четвртфиналу Бризбејна пре три године. Аустријанац је тада тек почео да гради пут ка самом тениском врху, а победа над хрватским тенисером тада је представљала прилично изненађење.

За крај, као трећи носилац на Роџер Купу постављен је Александар Зверев, који ће за ривала у осмини финала имати Николоза Басилашвилија, „џелата“ нашег Душана Лајовића у првом колу. Биће то одлична прилика да се Зверев реваншира тенисеру из Грузије за пораз на домаћем терену у полуфиналу Хамбурга пре само десетак дана.

Од осталих дуела пажњу би можда ваљало бацити и на окршај између Карена Качанова и Феликса-Оже Алијасима, који ове године прави мали „дар-мар“ на тениској сцени и могао би да дође до изненађења против руског тенисера пред домаћом публиком.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар