Rodžers Kup: Nadal na Pelju, Čilić protiv Tima!

Ulazimo u završnicu turnira u Montrealu. . .

Tenis 08.08.2019 | 16:52
Rodžers Kup: Nadal na Pelju, Čilić protiv Tima!
Srpski teniseri nisu se proslavili u Kanadi ove nedelje. Još pre početka turnira saznali smo da učešće neće uzeti Novak Đoković, pa je knjiga na kraju spala na dva imena, Lasla Đerea i Dušana Lajovića. Nijedan od njih nije uspeo da preskoči ni prvu prepreku, pa ćemo kraj takmičenja ispratiti bez ijednog Srbina u žrebu.

Turnir u Montrealu je tako „dogurao“ do osmine finala, a od prva četiri nosioca, jedino nije „preživeo“ Stefanos Cicipas, koji je u drugom kolu eliminisan od Hurberta Hurkača, Poljaka koji je na nedavno održanom Vimbldonu igrao baš protiv Novaka Đokovića.

Tako je Nadalova polovina žreba „očišćena“ skoro u potpunosti, pa Španac ispred sebe imao „autoput“ sve do samog finala. On će danas kasnije u noć po srednjeevropskom vremenu igrati protiv Gvida Pelje, koji je na terenima Ol Ingland Kluba ove godine iznenađujuće stigao čak do četvrtfinala gde je eliminsan od Roberta Bautiste-Aguta.

Španac i Argentinac su se do sada sastajali tri puta, a Pelja do sada nije uspeo da uzme čak ni set Rafi. Jasno je da je španski teniser veliki favorit da prođe dalje među najboljih osam.

Za drugog nosioca na ovom turniru postavljen je Dominik Tim, koji će u osmini finala imati sve sem lak posao protiv hrvatskog tenisera, Marina Čilića. Austrijanac se dosta namučio i protiv Denisa Šapovalova u prošlom kolu i biće zanimljivo videti kako će uspeti da se snađe protiv snažnog servisa tenisera rođenog u Međugorju.

Marin Čilić i Dominik Tim su se za sada u karijeri sastali samo jednom i to u četvrtfinalu Brizbejna pre tri godine. Austrijanac je tada tek počeo da gradi put ka samom teniskom vrhu, a pobeda nad hrvatskim teniserom tada je predstavljala prilično iznenađenje.

Za kraj, kao treći nosilac na Rodžer Kupu postavljen je Aleksandar Zverev, koji će za rivala u osmini finala imati Nikoloza Basilašvilija, „dželata“ našeg Dušana Lajovića u prvom kolu. Biće to odlična prilika da se Zverev revanšira teniseru iz Gruzije za poraz na domaćem terenu u polufinalu Hamburga pre samo desetak dana.

Od ostalih duela pažnju bi možda valjalo baciti i na okršaj između Karena Kačanova i Feliksa-Ože Alijasima, koji ove godine pravi mali „dar-mar“ na teniskoj sceni i mogao bi da dođe do iznenađenja protiv ruskog tenisera pred domaćom publikom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar