"Прштаће" у Синсију: Велика тројка поново на окупу!

Након Вимблдона на мастерсу у САД окупиће се заједно Новак Ђоковић, Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Тенис 09.08.2019 | 09:35
"Прштаће" у Синсију: Велика тројка поново на окупу!
После спектакуларног финала Вимблдона, у којем је Новак Ђоковић у епском мечу победио Роџера Федерера, српски ас вратиће се турнирима. Баш као и Швајцарац заиграће на мастерсу у Синсинатију, који стартује 11. августа.

Уз њих биће и Рафаел Надал, па ће љубитељи тениса имати сјајну прилику да поново заједно виде "велику тројку" на истом месту.

Новак Ђоковић брани титулу у Синсинатију, коју је прошле године освојио први пут у каријери, такође у финалу победивши Федерера (6:4, 6:4), и тако постао једини играч коме је пошло за руком да комплетира свих девет мастерс трофеја.



Надал је такође једном тријумфовао у савезној држави Охајо, док ће Федерер ове године покушати да освоји рекордни осми трофеј на најуспешнијем мастерсу.

Швајцарац ће имати прилику да "скине" још један рекорд уколико тријумфује, јер би тако постао најстарији играч коме је то пошло за руком. За сада најстарији шампион је Кен Розвел, који је 1970. то учинио када је имао 35 година.

Учешће на овогодишњем турниру су потврдила и преостала петорица играча из Топ 8 на АТП листи - Доминик Тм, Стефанос Циципас, Кеи Нишикори, Александер Зверев и Карен Хачанов.

Наградни фонд турнира у Синсинатију је 6.056.280 долара, а Ђоковић је први пут именован за првог носиоца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар