"Prštaće" u Sinsiju: Velika trojka ponovo na okupu!

Nakon Vimbldona na mastersu u SAD okupiće se zajedno Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Tenis 09.08.2019 | 09:35
"Prštaće" u Sinsiju: Velika trojka ponovo na okupu!
Posle spektakularnog finala Vimbldona, u kojem je Novak Đoković u epskom meču pobedio Rodžera Federera, srpski as vratiće se turnirima. Baš kao i Švajcarac zaigraće na mastersu u Sinsinatiju, koji startuje 11. avgusta.

Uz njih biće i Rafael Nadal, pa će ljubitelji tenisa imati sjajnu priliku da ponovo zajedno vide "veliku trojku" na istom mestu.

Novak Đoković brani titulu u Sinsinatiju, koju je prošle godine osvojio prvi put u karijeri, takođe u finalu pobedivši Federera (6:4, 6:4), i tako postao jedini igrač kome je pošlo za rukom da kompletira svih devet masters trofeja.



Nadal je takođe jednom trijumfovao u saveznoj državi Ohajo, dok će Federer ove godine pokušati da osvoji rekordni osmi trofej na najuspešnijem mastersu.

Švajcarac će imati priliku da "skine" još jedan rekord ukoliko trijumfuje, jer bi tako postao najstariji igrač kome je to pošlo za rukom. Za sada najstariji šampion je Ken Rozvel, koji je 1970. to učinio kada je imao 35 godina.

Učešće na ovogodišnjem turniru su potvrdila i preostala petorica igrača iz Top 8 na ATP listi - Dominik Tm, Stefanos Cicipas, Kei Nišikori, Aleksander Zverev i Karen Hačanov.

Nagradni fond turnira u Sinsinatiju je 6.056.280 dolara, a Đoković je prvi put imenovan za prvog nosioca.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar