Слиједе Литванци - прва озбиљна провјера за Србију!

Изабраници селектора Александра Ђорђевића после контролних утакмица са Борцем у Чачку и Финском у Зрењанину спремно дочекују двомеч са Литванцима, и то у комплетном саставу.

Кошарка 08.08.2019 | 18:08
Слиједе Литванци - прва озбиљна провјера за Србију!
Кошаркаши Србије успешно су завршили и другу контролну утакмицу током припрема за Светски куп у Кини.

Након тријумфа над екипом Борца у чачку, у Зрењанину је у препуној "кристалној дворани" савладана Финска (95:75).

Селектор Србије Александар Ђорђевић није био задовољан приступом играча током целог меча, што им је јасно ставио до знања, као и јавности, након завршетка.

"Орлови" и даље нису комплетни, али се очекује да ће то бити до наредне утакмице, против Литваније у Београду, 10. августа.

"Литванци ће бити прва озбиљна провера за нас",рекао је капитен Милош Теодосић.

Стефан Јовић је поручио да је добро што је екипа забележила тријумф пред тај дуел.

"Литванци имају одличан састав са доста НБА играча и то ће бити права провера за нас. Радујемо се, јер ћемо моћи да видимо где смо. Чачак је био испуњен, Зрењанин такође, очекујем да ће тако бити и у Београду и надам се да ћемо на прави начин да узвратимо гледаоцима на подршци. Даћемо све од себе да одиграмо добар меч", пренео је портал "Баскетбаллспхере" речи Јовића.

Меч у суботу биће први од два са Литванцима, пошто је заказан и реванш у Каунасу, 12. августа.

До тада селектор Ђорђевић имаће на располагању све играче, укључујући и Николу Јокића.

 "Недостају нам неки играчи и генерално је највећи проблем био приликом тренирања. Имали смо 10, 11 или 12 играча на Копаонику и било нам је потребно за ротацију како би одрадили све оно што је селектор замислио. Остали који нису играли са Финском знају систем, своје улоге у тиму и оно што ће радити. Чекамо да будемо комплетни, да заједно изађемо на терен и видимо реалну слику што се тиче форме и свега. Надам се да ће тако бити са Литванијом", поручио је Јовић.

Након двомеча са Литванијом Србија ће отпутовати у Атину на традиционални "Акрополис куп" од 16. до 18. августа, где ће наступати и селекције домаћина, Турске и Италије, ривал "орлова" у групној фази на Мундобаскету.

Два дана касније, 20. августа, "орлови" ће кренути у Кину, где ће до почетка Светског купа одиграти још три припремне утакмице - 23. августа против Италије, 25. августа против Новог Зеланда и два дана касније састаће се са Француском у последњој провери пред старт Мундобаскета.

Светски куп стартује 31. августа, а Србија ће првог дана играти против Анголе, следи им меч са Филипинима 2. септембра, а потом и меч са Италијом 4. септембра у групи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар