Slijede Litvanci - prva ozbiljna provjera za Srbiju!

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića posle kontrolnih utakmica sa Borcem u Čačku i Finskom u Zrenjaninu spremno dočekuju dvomeč sa Litvancima, i to u kompletnom sastavu.

Košarka 08.08.2019 | 18:08
Slijede Litvanci - prva ozbiljna provjera za Srbiju!
Košarkaši Srbije uspešno su završili i drugu kontrolnu utakmicu tokom priprema za Svetski kup u Kini.

Nakon trijumfa nad ekipom Borca u čačku, u Zrenjaninu je u prepunoj "kristalnoj dvorani" savladana Finska (95:75).

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević nije bio zadovoljan pristupom igrača tokom celog meča, što im je jasno stavio do znanja, kao i javnosti, nakon završetka.

"Orlovi" i dalje nisu kompletni, ali se očekuje da će to biti do naredne utakmice, protiv Litvanije u Beogradu, 10. avgusta.

"Litvanci će biti prva ozbiljna provera za nas",rekao je kapiten Miloš Teodosić.

Stefan Jović je poručio da je dobro što je ekipa zabeležila trijumf pred taj duel.

"Litvanci imaju odličan sastav sa dosta NBA igrača i to će biti prava provera za nas. Radujemo se, jer ćemo moći da vidimo gde smo. Čačak je bio ispunjen, Zrenjanin takođe, očekujem da će tako biti i u Beogradu i nadam se da ćemo na pravi način da uzvratimo gledaocima na podršci. Daćemo sve od sebe da odigramo dobar meč", preneo je portal "Basketballsphere" reči Jovića.

Meč u subotu biće prvi od dva sa Litvancima, pošto je zakazan i revanš u Kaunasu, 12. avgusta.

Do tada selektor Đorđević imaće na raspolaganju sve igrače, uključujući i Nikolu Jokića.

 "Nedostaju nam neki igrači i generalno je najveći problem bio prilikom treniranja. Imali smo 10, 11 ili 12 igrača na Kopaoniku i bilo nam je potrebno za rotaciju kako bi odradili sve ono što je selektor zamislio. Ostali koji nisu igrali sa Finskom znaju sistem, svoje uloge u timu i ono što će raditi. Čekamo da budemo kompletni, da zajedno izađemo na teren i vidimo realnu sliku što se tiče forme i svega. Nadam se da će tako biti sa Litvanijom", poručio je Jović.

Nakon dvomeča sa Litvanijom Srbija će otputovati u Atinu na tradicionalni "Akropolis kup" od 16. do 18. avgusta, gde će nastupati i selekcije domaćina, Turske i Italije, rival "orlova" u grupnoj fazi na Mundobasketu.

Dva dana kasnije, 20. avgusta, "orlovi" će krenuti u Kinu, gde će do početka Svetskog kupa odigrati još tri pripremne utakmice - 23. avgusta protiv Italije, 25. avgusta protiv Novog Zelanda i dva dana kasnije sastaće se sa Francuskom u poslednjoj proveri pred start Mundobasketa.

Svetski kup startuje 31. avgusta, a Srbija će prvog dana igrati protiv Angole, sledi im meč sa Filipinima 2. septembra, a potom i meč sa Italijom 4. septembra u grupi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar