"Буразерски споразум чин продаје Српске"

„Буразерски споразум јасно дефинише реализацију односа БиХ са Сјевероатланским савезом, а та реализација односа, с обзиром на оно што су до сад потписали СНСД-ови функционери, није ништа друго него чланство у НАТО пакту“ – казао је Говедарица.

Република Српска 08.08.2019 | 15:14
"Буразерски споразум чин продаје Српске"
- Када говоримо о буразерском споразуму који су потписали Додик, Изетбеговић и Човић, морамо да схватимо да ће кроз члан 3. споразума Додик да прода и Републику Српску и народ који живи у Републици Српској – истакао је високи функционер Српске демократске странке Вукота Говедарица.

- Буразерски споразум јасно дефинише реализацију односа БиХ са Сјевероатланским савезом, а та реализација односа, с обзиром на оно што су до сад потписали СНСД-ови функционери, није ништа друго него чланство у НАТО пакту – казао је Говедарица.

- Ако уважимо чињеницу како је Милорад Додик својевремено дошао на власт у Републици Српској, са два народна посланика и на тенковима НАТО пакта, да га је Медлин Олбрајт крстила епитетом „свјежег дашка вјетра на Балкану“, да су кадрови СНСД-а стављали потписе на реализацију односа са НАТО пактом, а на крају и овај буразерски споразум који су потписали Додик, Изетбеговић и Човић, онда ћемо лако закључити да вук длаку лако мијења, али да ћуд промијенити никад неће – нагласио је Говедарица.

Говедарица каже да би најбоље било да Додик, Изетбеговић и Човић заједно изађу и саопште шта су то они потписали и договорили. Да ли БиХ иде у НАТО или не? Да ли ће се потписати годишњи национални план, који је посљедњи корак уласка БиХ у НАТО или неће?

- Ово је један класични издајнички споразум по питању идеја које баштини Република Српска. Додик издаје идеје Републике Српске које се никад нису мијењале, осим кад је он са функционерима СНСД-а потисивао документ о напретку БиХ ка НАТО пакту – истакао је Говедарица.

Он је казао да Додик нема другог пута него да иде у формирање Савјета минситара, а да онда накнадно превари своје коалиционе партнере.

- Додик и кроз овај споразум, као и до сад, своју политику дефинише на познат начин: када треба да оствари своју личну корист или партијске бенефите за своју странку, он не гледа колику ће штету направити Републици Српској – закључио је Говедарица.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Директ

08.08.2019 13:26

Додик је годинама градио имидз патриоте И све то угрозио у свега пар потеза руком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

08.08.2019 14:07

Сад ће ови његови увлакачи стевандић чавић мазалица и онај пантелија из Приједора и многи други дупелизци рећи да је то од виталног националног интереса а прошле недеље није било. Још нека признају косово па да заокруже свој патриотизам.

Name

Прцо

08.08.2019 14:14

Браво Додо сачемо ими муслимани гласати за тебе јер видимо да волиш нашу лијепу Босну и Херцеговину

Name

Робин худ

08.08.2019 14:14

Ниста Додик није угрозио, његови ухљеби, папци и улизице не маре за то. Сутра некао отворено казе идемо у НАТО сви посланици владајуце коалиције НС РС це гласати за то. Ево нека само једном у дневнику изјави да је за србе нај боље да удју у НАТО и нека за два дана расписе референдум о том питању и народ це то подрзати. Дакле није проблем у Додику вец је народ полтронски,улизивацки и поданицки.

Name

Ре-Директ

08.08.2019 14:24

Какав јадни патриота па то је највећи манипулатор и трговац сопственог народа. Сада и сумњам у његову вјеру.

Name

Перо

08.08.2019 14:43

Ре,Директ, Патриоте кажеш. Како га је градио, у рату или шверцу. Мој друже није патриота онај који прича како вјетар дува и није онај који је узео стотине милиона у ентитету гдје су најмање плате, пензије, инвалиднине и борачки додаци и гдје млади људи масовно бјеже. Није то патриотизам већ један вид геноцида према свом народу који узгред речено није боље ни заслужио.

Name

киза

08.08.2019 15:00

Какав је он имиџ икада имао. Он је увек слушао своје газде са запада и млатио паре. Ти јадни народе, када си глуп трпи.

Name

РОМАНИЈА ре директ

08.08.2019 15:15

Друзе ја сам давно рекао и понављам Додик це нас србе све протјерати из БиХ а РС укинути једним потезом, то је његов задатак од стране НАТО и Америке, народ је омадјијао србовањем и саторима, сад нек нам се господ смилује. Циљ Додика је да помогне Бакиру да се укине РС и Федерација и буде само РБИХ, без обзира ста це бити исход, са свога не идем ни мртав одавде. Ово је издаја српског народа. Бакир има заста да слави и отвара сампањац. Драган Цовиц је пут трасирао с Бакиром и показао да га срби не занимају осим кад нас треба преварити јер смо глупи и наивни. И он је забио ноз Додику у ледја, типицно за хрвате.

Name

АКО ???

08.08.2019 15:17

ако се показе добро сто је до сада радио ДОДИК онда је он СРБИН ,ако се показе лосе онда је БАКИРОВАЦ , ако пак превари онда је ХРВАТ ,нај вјероватније це бити кад те не буде знацемо ста си ВРИЈЕДИО .

Name

Прцо

08.08.2019 14:11

Браво за Доду гласаче сад и муслимани за Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

08.08.2019 14:18

Мој Вуле, па овај народ и заслужује такве као што је Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Л

08.08.2019 14:18

Додик би и родјену мајку продао за фотељу, ста је њему Република Српска кад се за њу није борио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А који је Говедарицин приједлог ?

08.08.2019 14:46

Дали то знаци да је Говедарица за Русе??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАРЛИТО

08.08.2019 15:15

Додик је гласове добио на антиНАТО пропаганди и у томе се огледа његова превара.Могуће је да је улазак у НАТО боље рјешење али о томе треба да се изјасне грађани.

Name

Ноћна птица

08.08.2019 17:19

То је доде, ко досад није успио схватити питање дали ће и сада? Он пролази стално захваљујући онима што не схватају лицемјерство великог вође. Проћи ће и његово. Како це дјеци и унуцима бити кад се буде причало, онај издајник додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.08.2019 18:28

До тада ко жив-ко мртав.Идеш предалеко,скоро до Косова.

Name

Милан

09.08.2019 00:20

СДС и ПДП нису гласали за Резолуцију о војној неутралности Републике Српске, а уједно су како смо цули они припремили АНП, а сад нападају СНСД да иде у НАТО и да је потписао то у заједницкој изјави у којој нема ниједне ријеци да улазимо у НАТО вец да се наставља сарадња као и до сада. Волио би да СДС или неко од симпатизера објасне ста они хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

09.08.2019 08:28

Само ви прицајте о Додику и бавите се њим,он управо то и зели и иницира.Умјесто да је странка издала саопстење јавности и народу да је Додик преузео одговорност овим цином, и да це искљуциво он сносити одговорност у даљем разградјивању РС,њеном опстем слабљењу и недостатку капацитета да застити српски народ на овим просторима,ви сједите и подсјецате нас на оно сто сви знамо 10 година уназад...Таквим саопстењем би јасно послали поруку народу да има избор,а да сте Ви, односно ми алтернатива опстем безнадју у које тонемо,јасним и политицки одговорним рјесењима која могу зауставити дерогирање РС...Јасним и недвосмисленим опозиционим дјеловањем у скупстини РС би дали овом народу наду,па нека имамо 3 посланика битно је да наступају јединствено и слозно...А ста имамо на сцени,потпуни организациони застој у свим унутарстранацким активностима,а ево и примјер....У Добоју после издајницког цина Обрена Петровица имали смо ванредне локалне изборе за ниво градонацелника,бруталну крадју проведену силом и прљавим новцем,уз асистенцију свих релевантних институција које би требало да стите законитост проводјења истих...

ОДГОВОРИТЕ