Федерер на 38. рођендан: Тенис је школа живота!

Рекордер по броју Гренд слем титула, Швајцарац Роџер Федерер данас слави 38. рођендан и каже да је и даље мотивисан да побеђује.

Тенис 08.08.2019 | 19:24
Федерер на 38. рођендан: Тенис је школа живота!
Федерер је у изјави за "Блик" причао о томе како је много наочио током година, а када је реч о турнирима играће од 17. августа на Мастерсу Синсинатију.

Роџер је прескочио такмичење на Роџерс купу у Монтреалу, али са 38 година неминовно се намеће питање колико ће сјајни Швајцарац још играти.

После Иве Карловића, који има 40 година, Роџер је сада други настарији играч у топ 100 на АТП листи.

Федерер открива шта је еликсир за тениску дуговечност.

"Морате да будете срећни док играте. Јасно је да у овим годинама нисте на врхунцу своје игре. Отуда, морате да пронађете нешто у чему ћете уживати, путовању, игрању мечева, тренирању. Потребна вам је страст у свему што радите", каже Федерер.

Осмоструки шампион Вимблдона и у овим годинама делује свеже на терену, што је за многе изненађење.

"После свега, тајна физичке спремности, без обзира на године, почива на дијети и спавању, истезању и масажи. То много данас говори о професионализацији спорта", додао је Роџер.

Каже да се сећа почетака.

"Било је све у стилу топла купка и банана. Људи који су се загревали уз помоћ еластичне траке су исмејавани. Данас сви користе нешто, чак и много луђе ствари. Лично, волим више тај аматерски приступ, банана, трчање, као некад. Искрено, за мене је све то некако превише на научној бази".

Иако има 38 година, Роџер каже да не престаје да учи.

"У тенису свакодневно упознајете интересантне људе. Тенис је животна школа", подвлачи Федерер.

Коначно, кад дође моменат за одлазак у пензију, питање је колико ће остати везан за спорт. Не очекујте да то буде превише.

"Сумњам да ћу бити ТВ коментатор или тениски тренер. Посебно не после повлачења. Бићу да децом јер волим да будем у Швајцарској. Двадесет и више недеља годишње сам удаљен од куће, било је превише тога у последњих 20 година", закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар