Вучић: Чека нас тешка јесен по питању Космета

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да не искључује могућност инцидената на Косову и Метохији, али да неће бити реализовања плана “б13”, о којем пишу медији, јер Србија неће дозволити погром или убијање Срба.

Република Српска 08.08.2019 | 12:26
Вучић: Чека нас тешка јесен по питању Космета
Вучић је оценио као бесмислицу одлуку приштинских власти да не пушта грађане са пасошем Србије на Косово.

– Чека нас тешка јесен по питању КиМ – упозорио је Вучић наводећи да се не зна ни са ким у Приштини, ни о чему може да се разговара, као и да нико не разумије да таксе не могу да опстану.

Вучић је рекао данас да неријешено косовско питање Србију много кошта и да бисмо, да то питање не постоји, имали директне стране инвестиције у висини од пет милијарди евра, али да се не поставља питање да ли смо спремни на ту цијену.

– Да нема тог питања било би много више, али да ли то значи ако сутра неко каже ”Пирот није ваш” да ћемо да кажемо због инвестиција на то пристајемо – казао је он.

Вучић је, гостујући на ТВ Прва, упитан колико нас кошта неријешено косовско питање када је реч о директним страним инвестицијама одговорио 

– Да ми неко не извлачи из контекста речи. Мој одговор је много нас кошта, али то нема везе колико нас кошта – рекао је он.

Он је указао да нас толико много кошта да није у стању ни да каже колико је то.

Вучић је изразио увјерење да ће Србија ове године успјети да привуче 3,8 милијарди евра директних страних инвестиција.

Вучић је рекао и да је веома задовољан због чињенице да Србија никада није инвестирала у српски живаљ на Косову и Метохији, као што то сада ради.

– Сада из текућих буџетских резерви одвајамо нових 80 милиона евра за наш народ на Косову. Срећан сам због тога и волим да осјећају да наша држава брине о њима - казао је Вучић.

(РТС, Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Херц

08.08.2019 10:36

Све сте у праву и драго нам је што помажете нас народ али ми није јасно како вас изда РС и предсједник Додик а толико сте измисљали о некаквим издајницима српства пред изборе у БИХ. Подржавали додика из петних жила а он вам доведе НАТО пред врата. То никада неби доживели од гос. Иваниц и Говедарица. Имали сте врло лошу слику о политицарима из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера

08.08.2019 11:40

Вуциц ја сам вас цјенио али немогу да вјерујем да вас Додиг толико вуце за нос.Доведе ти НАТО на Дрину аонда це КОСОВО признати тоје пријатељ.СРАМОТА

Name

Док Холидеј

08.08.2019 12:30

Одличан коментар можда су ту упетљали прсте они страни агенти о којима је Вучић причао значи био је у праву .

Name

Иииии

08.08.2019 14:48

Засто Госп.Вуциц није дао изјаву по питању потписаног споразума она три лопова!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

08.08.2019 15:22

А засто би се АВ месао у ствари друге дрзаве. Има својих проблема да је тако радио од деведесетих много би боље изгледале ствари у Србији а и комсилуку али боље икад него никад

Name

Будала као и ти

08.08.2019 23:31

Јес',јес, увијек ти мрски страни агенти .Само о доди и Србима размишљају.Немају другог посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

09.08.2019 13:56

МА НИЈЕ ВАЉДА ДА ЈЕ НЕКАДА БИЛА ЛАКША.БРАТЕ ТЕШКА ЈЕ СВАКА ОД РАТА ПА НА ОВАМО.ТО СУ ПРАЗНЕ ПРИЧЕ.МОРА СЕ НЕШТО РЕЋИ.

ОДГОВОРИТЕ