Vučić: Čeka nas teška jesen po pitanju Kosmeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu i Metohiji, ali da neće biti realizovanja plana “b13”, o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba.

Republika Srpska 08.08.2019 | 12:26
Vučić: Čeka nas teška jesen po pitanju Kosmeta
Vučić je ocenio kao besmislicu odluku prištinskih vlasti da ne pušta građane sa pasošem Srbije na Kosovo.

– Čeka nas teška jesen po pitanju KiM – upozorio je Vučić navodeći da se ne zna ni sa kim u Prištini, ni o čemu može da se razgovara, kao i da niko ne razumije da takse ne mogu da opstanu.

Vučić je rekao danas da neriješeno kosovsko pitanje Srbiju mnogo košta i da bismo, da to pitanje ne postoji, imali direktne strane investicije u visini od pet milijardi evra, ali da se ne postavlja pitanje da li smo spremni na tu cijenu.

– Da nema tog pitanja bilo bi mnogo više, ali da li to znači ako sutra neko kaže ”Pirot nije vaš” da ćemo da kažemo zbog investicija na to pristajemo – kazao je on.

Vučić je, gostujući na TV Prva, upitan koliko nas košta neriješeno kosovsko pitanje kada je reč o direktnim stranim investicijama odgovorio 

– Da mi neko ne izvlači iz konteksta reči. Moj odgovor je mnogo nas košta, ali to nema veze koliko nas košta – rekao je on.

On je ukazao da nas toliko mnogo košta da nije u stanju ni da kaže koliko je to.

Vučić je izrazio uvjerenje da će Srbija ove godine uspjeti da privuče 3,8 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Vučić je rekao i da je veoma zadovoljan zbog činjenice da Srbija nikada nije investirala u srpski živalj na Kosovu i Metohiji, kao što to sada radi.

– Sada iz tekućih budžetskih rezervi odvajamo novih 80 miliona evra za naš narod na Kosovu. Srećan sam zbog toga i volim da osjećaju da naša država brine o njima - kazao je Vučić.

(RTS, Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Herc

08.08.2019 10:36

Sve ste u pravu i drago nam je što pomažete nas narod ali mi nije jasno kako vas izda RS i predsjednik Dodik a toliko ste izmisljali o nekakvim izdajnicima srpstva pred izbore u BIH. Podržavali dodika iz petnih žila a on vam dovede NATO pred vrata. To nikada nebi doživeli od gos. Ivanic i Govedarica. Imali ste vrlo lošu sliku o politicarima iz RS.

ODGOVORITE
Name

pera

08.08.2019 11:40

Vucic ja sam vas cjenio ali nemogu da vjerujem da vas Dodig toliko vuce za nos.Dovede ti NATO na Drinu aonda ce KOSOVO priznati toje prijatelj.SRAMOTA

Name

Dok Holidej

08.08.2019 12:30

Odličan komentar možda su tu upetljali prste oni strani agenti o kojima je Vučić pričao znači bio je u pravu .

Name

Iiiii

08.08.2019 14:48

Zasto Gosp.Vucic nije dao izjavu po pitanju potpisanog sporazuma ona tri lopova!?

ODGOVORITE
Name

Dzoo

08.08.2019 15:22

A zasto bi se AV mesao u stvari druge drzave. Ima svojih problema da je tako radio od devedesetih mnogo bi bolje izgledale stvari u Srbiji a i komsiluku ali bolje ikad nego nikad

Name

Budala kao i ti

08.08.2019 23:31

Jes',jes, uvijek ti mrski strani agenti .Samo o dodi i Srbima razmišljaju.Nemaju drugog posla.

ODGOVORITE
Name

BOBA

09.08.2019 13:56

MA NIJE VALJDA DA JE NEKADA BILA LAKŠA.BRATE TEŠKA JE SVAKA OD RATA PA NA OVAMO.TO SU PRAZNE PRIČE.MORA SE NEŠTO REĆI.

ODGOVORITE