ЛЕ: Партизане, покажи ко си!

Можда у најбољем тренутку по црно-беле стиже и други европски изазов не баш тако атрактивног имена - Малатија (21. 00, РТС 1, Арена Спорт 1).

Фудбал 08.08.2019 | 15:35
ЛЕ: Партизане, покажи ко си!
После доста времена Хумска улица и стадион у њој поново одишу мирисом фудбалског оптимизма, а можда у најбољем тренутку по црно-беле фудбалере стиже и други европски изазов из Турске не баш тако атрактивног имена - Малатија. Можда није блистава и не улива страх на први поглед, неки ће рећи није ни Манчестер Сити ни Јувентус, али долази из земље која је фудбалски поприлично испред нас и ваља је се припазити. 

Саво Милошевић и Партизан су изненадили многе летећим стартом на почетку сезоне, а четири победе без примљеног гола и на око лепа игра у последње време подигли су лествицу очекивања армије навијача црно-белих пред вечерашњи први дуел треће рунде квалификација за Лигу Европе (21.00, РТС 1, Арена Спорт 1). 

Древни фудбалски храм у Хумској биће поприште занимљивог двобоја, очекује се бар 20.000 душа које ће узбудљивом и подмлађеном тиму Партизана морати да буду важан ветар у леђа у покушају да настави европску одисеју и продужи перфектни дефанзивни низ без примљеног гола. Партизан је историјски много већи клуб од Малатије, али то опет ништа не мора да значи. То треба да покаже на терену јер од празне приче користи нема.

Наравно, биће тешко, а тога је свестан и сам Саво Милошевић који окршај с Турцима подводи под први прави тест за нови тим и можда најважнију утакмицу целе јесени која ће показати снагу и реалне домете новог Партизана. Не размеће се пуно некада расни гогетер изјавама и крупним обећањима. Обећава само борбу до последњег даха, а када тако уђеш у утакмицу ваљда и треба да се надаш да ћеш бити награђен добрим резултатом. 

За Партизан добар резултат је сигурно да не прими гол јер је прошле сезоне против Бешикташа скупо платио цену управо таквом исходу из првог меча у Београду. Ваљда је та лекција научена иако су из прошлогодишњег тима који је елиминисан остала само тројица играча ове сезоне. Партизан квалитет има, а "слатке муке" на којима се Милошевић налази (ако изузмемо повреду Милетића) само ће додатно подгрејати атмосферу пред овај важан дуел 

Мораће Саво посебно да објасни свом тиму природу ривала из Турске, да се ради о искусном и “намазаном” тиму који доста трчи и бије и да за такав бој посебно спреми оне најмлађе попут Страхиње Павловића или Филипа Стевановића који упркос неспорном таленту још увек немају ту карактеристичну “намазаност” па лако могу да наседну на провокације и разнолике “игрице” које су постале саставни део фудбала.

А можда управо због те деце Партизана вреди и похрлити у Хумску вечерас. Пре свега због враголастог Фиће Стевановића који је после доста времена успео да врати оптимизам у Партизан. Голобради дечак од 16 година постао је симбол ваксрснућа црно-белог фудбалског тима и уколико буде и вечерас достојни предводник Милошевићеве екипе имамо услове за прави фудбалски спектакл. 

Малатија није залутала у Европу иако је била тек пета у турској лиги претходне сезоне. Екипа из централног дела земље је добро вођени клуб од стране председника занимљивог презимена Адила Ђеврека бизнисмена који километрима далеко, право из Истанбула, води овај тим напред у будућност. Чак 11.500.000 евра уложено је у тим Малатије ове сезоне, а искуство Гохана Тореа, Бразилца Гиљермеа или прекаљеног голгетера Македонца Јаховића ставиће сигурно на озбиљне муке вечерас и Владимира Стојковића.

Само наиван у општој еуфорији око клуба може да поверује да ће Партизан имати лак посао са турским клубом иако је Милошевићев тим показао у последње две утакмице да поприлично подиже форму. И зато ће управо вечерашња утакмица са Малатијом бити прави тест једног новог Партизана и најбољи лакмус свега што је до сада урађено. Ваљда црно-бели знају шта им је чинити...

ПАРТИЗАН - МАЛАТИЈА (21.00, РТС 1, АРЕНА СПОРТ 1)

Стадион: Партизана.
Капацитет: 32.710.
Судија: Сергеј Иванов (Русија).

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић - Н. Р. Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић - Шћекић, Здјелар - Тошић, Сума, Ф. Стевановић - Садик.

МАЛАТИЈА (4-2-3-1): Фаранол - Чебаке, Мина, Акбаш, Каш - Јилдирим, Јалчин - Бифума, Кагиран, Фофана - Јаховић. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар