LE: Partizane, pokaži ko si!

Možda u najboljem trenutku po crno-bele stiže i drugi evropski izazov ne baš tako atraktivnog imena - Malatija (21. 00, RTS 1, Arena Sport 1).

Fudbal 08.08.2019 | 15:35
LE: Partizane, pokaži ko si!
Posle dosta vremena Humska ulica i stadion u njoj ponovo odišu mirisom fudbalskog optimizma, a možda u najboljem trenutku po crno-bele fudbalere stiže i drugi evropski izazov iz Turske ne baš tako atraktivnog imena - Malatija. Možda nije blistava i ne uliva strah na prvi pogled, neki će reći nije ni Mančester Siti ni Juventus, ali dolazi iz zemlje koja je fudbalski poprilično ispred nas i valja je se pripaziti. 

Savo Milošević i Partizan su iznenadili mnoge letećim startom na početku sezone, a četiri pobede bez primljenog gola i na oko lepa igra u poslednje vreme podigli su lestvicu očekivanja armije navijača crno-belih pred večerašnji prvi duel treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope (21.00, RTS 1, Arena Sport 1). 

Drevni fudbalski hram u Humskoj biće poprište zanimljivog dvoboja, očekuje se bar 20.000 duša koje će uzbudljivom i podmlađenom timu Partizana morati da budu važan vetar u leđa u pokušaju da nastavi evropsku odiseju i produži perfektni defanzivni niz bez primljenog gola. Partizan je istorijski mnogo veći klub od Malatije, ali to opet ništa ne mora da znači. To treba da pokaže na terenu jer od prazne priče koristi nema.

Naravno, biće teško, a toga je svestan i sam Savo Milošević koji okršaj s Turcima podvodi pod prvi pravi test za novi tim i možda najvažniju utakmicu cele jeseni koja će pokazati snagu i realne domete novog Partizana. Ne razmeće se puno nekada rasni gogeter izjavama i krupnim obećanjima. Obećava samo borbu do poslednjeg daha, a kada tako uđeš u utakmicu valjda i treba da se nadaš da ćeš biti nagrađen dobrim rezultatom. 

Za Partizan dobar rezultat je sigurno da ne primi gol jer je prošle sezone protiv Bešiktaša skupo platio cenu upravo takvom ishodu iz prvog meča u Beogradu. Valjda je ta lekcija naučena iako su iz prošlogodišnjeg tima koji je eliminisan ostala samo trojica igrača ove sezone. Partizan kvalitet ima, a "slatke muke" na kojima se Milošević nalazi (ako izuzmemo povredu Miletića) samo će dodatno podgrejati atmosferu pred ovaj važan duel 

Moraće Savo posebno da objasni svom timu prirodu rivala iz Turske, da se radi o iskusnom i “namazanom” timu koji dosta trči i bije i da za takav boj posebno spremi one najmlađe poput Strahinje Pavlovića ili Filipa Stevanovića koji uprkos nespornom talentu još uvek nemaju tu karakterističnu “namazanost” pa lako mogu da nasednu na provokacije i raznolike “igrice” koje su postale sastavni deo fudbala.

A možda upravo zbog te dece Partizana vredi i pohrliti u Humsku večeras. Pre svega zbog vragolastog Fiće Stevanovića koji je posle dosta vremena uspeo da vrati optimizam u Partizan. Golobradi dečak od 16 godina postao je simbol vaksrsnuća crno-belog fudbalskog tima i ukoliko bude i večeras dostojni predvodnik Miloševićeve ekipe imamo uslove za pravi fudbalski spektakl. 

Malatija nije zalutala u Evropu iako je bila tek peta u turskoj ligi prethodne sezone. Ekipa iz centralnog dela zemlje je dobro vođeni klub od strane predsednika zanimljivog prezimena Adila Đevreka biznismena koji kilometrima daleko, pravo iz Istanbula, vodi ovaj tim napred u budućnost. Čak 11.500.000 evra uloženo je u tim Malatije ove sezone, a iskustvo Gohana Torea, Brazilca Giljermea ili prekaljenog golgetera Makedonca Jahovića staviće sigurno na ozbiljne muke večeras i Vladimira Stojkovića.

Samo naivan u opštoj euforiji oko kluba može da poveruje da će Partizan imati lak posao sa turskim klubom iako je Miloševićev tim pokazao u poslednje dve utakmice da poprilično podiže formu. I zato će upravo večerašnja utakmica sa Malatijom biti pravi test jednog novog Partizana i najbolji lakmus svega što je do sada urađeno. Valjda crno-beli znaju šta im je činiti...

PARTIZAN - MALATIJA (21.00, RTS 1, ARENA SPORT 1)

Stadion: Partizana.
Kapacitet: 32.710.
Sudija: Sergej Ivanov (Rusija).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Suma, F. Stevanović - Sadik.

MALATIJA (4-2-3-1): Faranol - Čebake, Mina, Akbaš, Kaš - Jildirim, Jalčin - Bifuma, Kagiran, Fofana - Jahović. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar