Казна за сједење на "шпанским степеницама"

Туристи и локално становништво више не могу да сједе на чувеним "шпанским степеницама" у Риму.

Свијет 08.08.2019 | 11:13
Казна за сједење на "шпанским степеницама"
Италијанска полиција данас је почела да спроводи регулативу према којој је забрањено Италијанима и туристима да сједе на једном од најчувенијих и најфотографисанијих локација у Риму.

Према регулативи сједење, обједовање или испијање пића на степеницама које су под заштитом Унеска може донијети новчану казну до 400 евра.

Слична правила важе и за друге заштићене локације попут фонтане "Треви".

Градска Управа је саопштила да је регулатива о шпанским степеницама на снагу ступила прије мјесец дана, али су тек ове седмице примијећени полицајци који на себи носе и флуоресцентне прслуке како упозоравају људе да устану.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Оља

08.08.2019 10:46

Ау, па ста цу сад?! Забрана бас сад, кад је мој отац примио пензију и кад смо хтјели да скокнемо до Рима да мало посједимо на тим цувеним степеницама. Нека забрањују, ми цемо уинат мимоици Рим, није ни Малта далеко. Љето, ваља негдје отици, а и тата ми, своју "велику" пензију мора негдје потросити. Снови, пусти снови, сто је политицарима реалност, "обицном" цовјеку само пусти сан. Ех, нека, није путовање за нас, за нас је редовно гласање за оне који могу да путују. Нека зиве Степенице! До насих бољих времена, кад нам из д..... додје у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

08.08.2019 14:12

Ови не дају ни да сједиш на степеницама, па нико не каже да пуне буџет. Овдје је обавеза везивања појаса у возилу преко 50 година на снази. Када неко добије казну због тога, одмах каже пуне буџет. Велики сам противник власти, али сам објективан.

ОДГОВОРИТЕ