Kazna za sjedenje na "španskim stepenicama"

Turisti i lokalno stanovništvo više ne mogu da sjede na čuvenim "španskim stepenicama" u Rimu.

Svijet 08.08.2019 | 11:13
Kazna za sjedenje na "španskim stepenicama"
Italijanska policija danas je počela da sprovodi regulativu prema kojoj je zabranjeno Italijanima i turistima da sjede na jednom od najčuvenijih i najfotografisanijih lokacija u Rimu.

Prema regulativi sjedenje, objedovanje ili ispijanje pića na stepenicama koje su pod zaštitom Uneska može donijeti novčanu kaznu do 400 evra.

Slična pravila važe i za druge zaštićene lokacije poput fontane "Trevi".

Gradska Uprava je saopštila da je regulativa o španskim stepenicama na snagu stupila prije mjesec dana, ali su tek ove sedmice primijećeni policajci koji na sebi nose i fluorescentne prsluke kako upozoravaju ljude da ustanu.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Olja

08.08.2019 10:46

Au, pa sta cu sad?! Zabrana bas sad, kad je moj otac primio penziju i kad smo htjeli da skoknemo do Rima da malo posjedimo na tim cuvenim stepenicama. Neka zabranjuju, mi cemo uinat mimoici Rim, nije ni Malta daleko. Ljeto, valja negdje otici, a i tata mi, svoju "veliku" penziju mora negdje potrositi. Snovi, pusti snovi, sto je politicarima realnost, "obicnom" covjeku samo pusti san. Eh, neka, nije putovanje za nas, za nas je redovno glasanje za one koji mogu da putuju. Neka zive Stepenice! Do nasih boljih vremena, kad nam iz d..... dodje u glavu.

ODGOVORITE
Name

MD

08.08.2019 14:12

Ovi ne daju ni da sjediš na stepenicama, pa niko ne kaže da pune budžet. Ovdje je obaveza vezivanja pojasa u vozilu preko 50 godina na snazi. Kada neko dobije kaznu zbog toga, odmah kaže pune budžet. Veliki sam protivnik vlasti, ali sam objektivan.

ODGOVORITE