Стигао Лукаку! Ко ће сад Икардија?!

Делиријум на Малпенси! Манчестер јунајтеду 65. 000. 000 фиксно, плус још 10. 000. 000 у премијама.

Фудбал 08.08.2019 | 14:01
Стигао Лукаку! Ко ће сад Икардија?!
Еуфорија у црно-плавом делу Милана, уздаси олакшања у црвеном делу Манчестера. Јер оно што је Ромелу Лукаку приредио Манчестер јунајтеду када је нестао са Олд Трафорда било је незамисливо за клуб таквог реномена. И зато у Јунајтеду нико неће сузу пустити за белгијским нападачем. Сада већ можемо да кажемо – новим голгетером Интера!

Лукаку је у пратњи менаџера Федерика Пасторела касно синоћ слетео у Милан, а на аеродрому Малпенса сачекало га је на десетине разгаљених Интерових навијача. Данас прегледи и потом потпис.

Фиксни део обештећења износиће 65.000.000 евра, али би на рачун Манчестер јунајтеда могло да у зависности од бонуса легне још 10.000.000. Енглезима приде следује и 10 одсто од наредног трансфера 26-годишњег нападача.

Сам фудбалер ће добити уговор на пет година са платом од 7.500.000 по сезони.

Бепе Марота је још једном заблистао и добио трку са Јувентусом. Сад следи и други део посла. Ромелу Лукаку је оволико плаћен да би био први шпиц Неразура, а његов долазак биће финансиран продајом Маура Икардија. Само још да видимо где? После свих испада његове супруге Ванде Наре највећи клубови су му окренули леђа. Тренутно се најреалнијим чини трансфер у Наполи, али јасно је да од Аурелија Де ЛаурентисаИнтер неће извући ни приближно суми од 100.000.000 колико је могао да прошлог лета добије од Реала.

А онда је Флорентино Перез видео како Ванда Нара блати Интеров углед и само окренуо поглед. Као што је и Јунајтед окренуо поглед од Лукакуа.

Сад још да утрвдимо да ли ће Јунајтед довести замену за Лукакуа или ће се ослонити на Маркуса Рашфорда, који суштински нема праву алтернативе на позицији шпица, мада може да помогне и Алексис Санчез. Помињала се опција да би Јунајтед могао да овај турбулентан период премости са неким искуснијим шпицем попут Фернанда Љорентеа, причало се и о Јувентусовом Марију Манџукићу, па и о Ињакију Вилијамсу из Атлетик Билбаа - то се сигурно неће десити јер Баски не пуштају играче док се не активира клаузула - мада оствски медији спекулишу да није немогуће ни да клуб одустане од паничне куповине резервног нападача.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар