Stigao Lukaku! Ko će sad Ikardija?!

Delirijum na Malpensi! Mančester junajtedu 65. 000. 000 fiksno, plus još 10. 000. 000 u premijama.

Fudbal 08.08.2019 | 14:01
Stigao Lukaku! Ko će sad Ikardija?!
Euforija u crno-plavom delu Milana, uzdasi olakšanja u crvenom delu Mančestera. Jer ono što je Romelu Lukaku priredio Mančester junajtedu kada je nestao sa Old Traforda bilo je nezamislivo za klub takvog renomena. I zato u Junajtedu niko neće suzu pustiti za belgijskim napadačem. Sada već možemo da kažemo – novim golgeterom Intera!

Lukaku je u pratnji menadžera Federika Pastorela kasno sinoć sleteo u Milan, a na aerodromu Malpensa sačekalo ga je na desetine razgaljenih Interovih navijača. Danas pregledi i potom potpis.

Fiksni deo obeštećenja iznosiće 65.000.000 evra, ali bi na račun Mančester junajteda moglo da u zavisnosti od bonusa legne još 10.000.000. Englezima pride sleduje i 10 odsto od narednog transfera 26-godišnjeg napadača.

Sam fudbaler će dobiti ugovor na pet godina sa platom od 7.500.000 po sezoni.

Bepe Marota je još jednom zablistao i dobio trku sa Juventusom. Sad sledi i drugi deo posla. Romelu Lukaku je ovoliko plaćen da bi bio prvi špic Nerazura, a njegov dolazak biće finansiran prodajom Maura Ikardija. Samo još da vidimo gde? Posle svih ispada njegove supruge Vande Nare najveći klubovi su mu okrenuli leđa. Trenutno se najrealnijim čini transfer u Napoli, ali jasno je da od Aurelija De LaurentisaInter neće izvući ni približno sumi od 100.000.000 koliko je mogao da prošlog leta dobije od Reala.

A onda je Florentino Perez video kako Vanda Nara blati Interov ugled i samo okrenuo pogled. Kao što je i Junajted okrenuo pogled od Lukakua.

Sad još da utrvdimo da li će Junajted dovesti zamenu za Lukakua ili će se osloniti na Markusa Rašforda, koji suštinski nema pravu alternative na poziciji špica, mada može da pomogne i Aleksis Sančez. Pominjala se opcija da bi Junajted mogao da ovaj turbulentan period premosti sa nekim iskusnijim špicem poput Fernanda Ljorentea, pričalo se i o Juventusovom Mariju Mandžukiću, pa i o Injakiju Vilijamsu iz Atletik Bilbaa - to se sigurno neće desiti jer Baski ne puštaju igrače dok se ne aktivira klauzula - mada ostvski mediji spekulišu da nije nemoguće ni da klub odustane od panične kupovine rezervnog napadača.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar