Озбиљно је! Реал кренуо по Нејмара, Бејл дио пакета!

ПСЖ би Бразилца радије пустио у Мадрид него у Барселону.

Фудбал 08.08.2019 | 14:19
Озбиљно је! Реал кренуо по Нејмара, Бејл дио пакета!
Баш кад су у Барселони помислили да су коначно сломили Пари Сен Жермен појавио се – Реал. Са већ традиционалном намером да запржи чорбу највећем ривалу. Вест коју је јуче стидљиво пласирао амерички И-Ес-Пи-Ен данас је добила потврду и у Бразилу. Угледни ГлобоЕспорте, један од најутицајнијих медија Јужне Америке, тврди да је Реал заиста почео преговоре око довођења Нејмара на стадион “Сантјаго Бернабеу”.

Додуше, све је још у почетној фази, али први разговори су одржани у Паризу и за наредне дане заказани су и нови. У Мадриду су извисили за Пола Погбу, а Реалова публика је размажена и њој се стално мора угађати. Отуд Нејмар у причи, јер после разочаравајуће прошле сезоне и председник Флорентино Перез да размишља о имиџу.

Барселонини преговори са Пари Сен Жерменом предуго трају. Газда ПСЖ-а Насер Ал-Келаифи мрзи Каталонце још откако су гас а оних 6:1 избацили из Лиге шампиона. Годинама већ између ова два клуба влада велика нетрпељивост оличена и у константним ратовима око играча. И баш кад је Блауграна помислили да ће узвратити Пари Сен Жермену на томе што јој је уопште узео Нејмара – компликација.

Све је још на дугачком штапу, јер прво треба видети да ли би ПСЖ био рад да размотри Реалову понуду да уз новац приложи и играчки уговор Герета Бејла и Кејлора Наваса. Обојица су вишак на стадиону “Сантјаго Бернабеу”.

Подсетимо, каталонски Спорт јуче је писао да је Реал спреман да понуди 120.000.000 евра и Луку Модрића, али каталонским медијима баш и не верујемо кад је Краљевски клуб у питању. Али јасно је да се до Нејмаровог потписа може само ако у супротном смеру оде неки играч. Битан играч.

По истом принципу је и Барса желела да спусти цену, али договора није било, иако ГлобоЕспорте тврди да ПСЖ није био изричито против тога. Штавише, направио је и листу од седам или осам Барсиних играча за које је заинтересован. Међутим, на Камп Ноу је превладало мишљење да ПСЖ жели да искористи бољу преговарачку позицију и спусти вредност Барсиних играча. Зато још и нема договора. Нити је на видику. Не помаже ни то што се прелазни рок у Премијер лиги данас завршава и ако до 18 сати Барса не прода Филипеа Кутиња тешко да ће имати новца за овако велики трансфер

А Флорентино Перез је опасан преговарач и Барса сада има због чега да стрепи. 

Само је питање, да ли Нејмар жели у Мадрид? ГлобоЕспорте, позивајући се на изворе из фудбалеровог окружења, тврди да би Неј радије у Барселону, али да нема ништа против Реала. Само да оде из Париза.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар