Ozbiljno je! Real krenuo po Nejmara, Bejl dio paketa!

PSŽ bi Brazilca radije pustio u Madrid nego u Barselonu.

Fudbal 08.08.2019 | 14:19
Ozbiljno je! Real krenuo po Nejmara, Bejl dio paketa!
Baš kad su u Barseloni pomislili da su konačno slomili Pari Sen Žermen pojavio se – Real. Sa već tradicionalnom namerom da zaprži čorbu najvećem rivalu. Vest koju je juče stidljivo plasirao američki I-Es-Pi-En danas je dobila potvrdu i u Brazilu. Ugledni GloboEsporte, jedan od najuticajnijih medija Južne Amerike, tvrdi da je Real zaista počeo pregovore oko dovođenja Nejmara na stadion “Santjago Bernabeu”.

Doduše, sve je još u početnoj fazi, ali prvi razgovori su održani u Parizu i za naredne dane zakazani su i novi. U Madridu su izvisili za Pola Pogbu, a Realova publika je razmažena i njoj se stalno mora ugađati. Otud Nejmar u priči, jer posle razočaravajuće prošle sezone i predsednik Florentino Perez da razmišlja o imidžu.

Barselonini pregovori sa Pari Sen Žermenom predugo traju. Gazda PSŽ-a Naser Al-Kelaifi mrzi Katalonce još otkako su gas a onih 6:1 izbacili iz Lige šampiona. Godinama već između ova dva kluba vlada velika netrpeljivost oličena i u konstantnim ratovima oko igrača. I baš kad je Blaugrana pomislili da će uzvratiti Pari Sen Žermenu na tome što joj je uopšte uzeo Nejmara – komplikacija.

Sve je još na dugačkom štapu, jer prvo treba videti da li bi PSŽ bio rad da razmotri Realovu ponudu da uz novac priloži i igrački ugovor Gereta Bejla i Kejlora Navasa. Obojica su višak na stadionu “Santjago Bernabeu”.

Podsetimo, katalonski Sport juče je pisao da je Real spreman da ponudi 120.000.000 evra i Luku Modrića, ali katalonskim medijima baš i ne verujemo kad je Kraljevski klub u pitanju. Ali jasno je da se do Nejmarovog potpisa može samo ako u suprotnom smeru ode neki igrač. Bitan igrač.

Po istom principu je i Barsa želela da spusti cenu, ali dogovora nije bilo, iako GloboEsporte tvrdi da PSŽ nije bio izričito protiv toga. Štaviše, napravio je i listu od sedam ili osam Barsinih igrača za koje je zainteresovan. Međutim, na Kamp Nou je prevladalo mišljenje da PSŽ želi da iskoristi bolju pregovaračku poziciju i spusti vrednost Barsinih igrača. Zato još i nema dogovora. Niti je na vidiku. Ne pomaže ni to što se prelazni rok u Premijer ligi danas završava i ako do 18 sati Barsa ne proda Filipea Kutinja teško da će imati novca za ovako veliki transfer

A Florentino Perez je opasan pregovarač i Barsa sada ima zbog čega da strepi. 

Samo je pitanje, da li Nejmar želi u Madrid? GloboEsporte, pozivajući se na izvore iz fudbalerovog okruženja, tvrdi da bi Nej radije u Barselonu, ali da nema ništa protiv Reala. Samo da ode iz Pariza.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar