Јовић добио пола сата, Зидан добио одговор...

Наш ас ушао је у 62. минуту уместо Едена Азара и брзо подсетио публику на стадиону и крај ТВ екрана због чега је Реал Мадрид платио 60 милиона евра за њега.  Јесте се мало убуцио, али Азар је мајстор - Реал испробао нову формацију, Јовић ушао с клупе! Зинедин Зидан пробао опцију са три играча у последњој линији. . .

Фудбал 07.08.2019 | 21:54
Јовић добио пола сата, Зидан добио одговор...
Лука Јовић добио је пола сата да покаже шта зна на "Ред Бул арени" у Салцбургу и за то време успео соло продорима себи да обезбеди две шансе за гол.

Прву није искористио, већ је покушао петом да одигра за Иска Аларкона, у другој је урадио све како треба, одличан пас у простор Тонија Кроса простим пријемом претворио у позицију за шут, али је његов ударац левом искоса бразилски чувар мреже Карлос успео да одбрани.

На крају: Салцбург - Реал Мадрид 0:1 (0:1), уз погодак Едена Азара на пас Карима Бенземе у 19. минуту.

Тренер "краљевића" Зинедин Зидан и ове среде увече, на претпоследњој провери пред старт сезоне 2019/20, поставио је екипу у формацију са тројицом штопера, што није мењао до краја, чак ни када је у другом полувремену направио пет измена.

Друга је била Јовић уместо Азара у 62. минуту, након чега најскупље плаћени српски фудбалер свих времена није успео да постигне и први гол за Реал овог лета, али је у неколико наврата подсетио публику на стадиону и крај ТВ екрана због чега је највећи европски клуб платио 60 милиона евра Ајнтрахту за његове услуге.

Реал ће до првих званичних утакмица одиграти "генералку" са Ромом, па потом гостовати Селти на врелом "Балаидосу" у првом колу Примере. Мадрид се није често враћао са три бода из Вига у последњих пет-шест сезона.

Резултати Реала овог лета - 1:3 Бајерн Минхен, 2:2 Арсенал, 3:7 Атлетико Мадрид, 0:1 Тотенхем, 5:3 Фенербахче, 1:0 Салцбург.

Јесте се Еден Азар појавио на припремама Реал Мадрида са седам килограма вишка, јесу се појавили многи критичари, али је вечерас у пријатељском мечу против Салцбурга показао какав је мајстор у победи Краљевског клуба од 1:0 (1:0).

Било је важно Реалу да добије овај дуел после шарених резултата током припрема и појављених сумњи, а Азар је барем оне што се налазе око њега растерао без проблема већ у 19. минуту.

Истрчао је контру, ушао са леве стране у средину, а онда са ивице шеснаестерца закуцао лопту у мрежу и отворио рачун у белом краљевском дресу. Фантастичан шут и гол. Чисто да смири и себе и Зинедина Зидана и навијаче и оне који су га критиковали што се мало "убуцио" током лета.

Ово је био гол у стилу играча који кошта 100.000.000.

Зинедин Зидан је спремао ову утакмицу са циљем да што више убаци Азара у игру како би га што пре довео у улогу вође тима. Зато је кренуо са тројицом позади у одбрани, а ту тројку су чинили Варан, Рамос и Милитао. Испред су дејствовали Карвахал, Каземиро, Крос и Марсело, потом су следили Азар и Иско, а у самом шпицу је био Бензема.
Наш Лука Јовић био је на клупи, а у игру је ушао у 61. минуту уместо Азара.

Идеја Зидана је да Белгијанац добије улогу плејмејкера, односно "лутајућег" пакера, који би имао потпуну слободу кретања. И код овог гола се испоставило да је тај простор искористио не да пакује, већ да тресе мрежу.

Лука Јовић је био на терену око пола сата, али за то време није успео да постигне гол нити да упише асистенцију. Он се полако враћа после повреде, а тече период навикавања на велики клуб какав је Реал Мадрид.

Имао је велику шансу у 84. минуту, када је шутирао левом ногом, али је голман Салцбурга успео да одбрани и спречи Луку да постигне првенац. Имао је још једну ситуацију где је могао да припрети, али није успео до гола. Штета...

Већ за десет дана заказан је почетак Примере, а Краљевски клуб одмах има неугодно гостовање - стадион Балаидос, Виго.

РЕАЛ МАДРИД (3-4-2-1): Куртоа - Варан, Рамос, Милитао - Карвахал, Каземиро, Крос, Марсело - Азар (од 61. Јовић), Иско - Бензема

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар