Jović dobio pola sata, Zidan dobio odgovor...

Naš as ušao je u 62. minutu umesto Edena Azara i brzo podsetio publiku na stadionu i kraj TV ekrana zbog čega je Real Madrid platio 60 miliona evra za njega.  Jeste se malo ubucio, ali Azar je majstor - Real isprobao novu formaciju, Jović ušao s klupe! Zinedin Zidan probao opciju sa tri igrača u poslednjoj liniji. . .

Fudbal 07.08.2019 | 21:54
Jović dobio pola sata, Zidan dobio odgovor...
Luka Jović dobio je pola sata da pokaže šta zna na "Red Bul areni" u Salcburgu i za to vreme uspeo solo prodorima sebi da obezbedi dve šanse za gol.

Prvu nije iskoristio, već je pokušao petom da odigra za Iska Alarkona, u drugoj je uradio sve kako treba, odličan pas u prostor Tonija Krosa prostim prijemom pretvorio u poziciju za šut, ali je njegov udarac levom iskosa brazilski čuvar mreže Karlos uspeo da odbrani.

Na kraju: Salcburg - Real Madrid 0:1 (0:1), uz pogodak Edena Azara na pas Karima Benzeme u 19. minutu.

Trener "kraljevića" Zinedin Zidan i ove srede uveče, na pretposlednjoj proveri pred start sezone 2019/20, postavio je ekipu u formaciju sa trojicom štopera, što nije menjao do kraja, čak ni kada je u drugom poluvremenu napravio pet izmena.

Druga je bila Jović umesto Azara u 62. minutu, nakon čega najskuplje plaćeni srpski fudbaler svih vremena nije uspeo da postigne i prvi gol za Real ovog leta, ali je u nekoliko navrata podsetio publiku na stadionu i kraj TV ekrana zbog čega je najveći evropski klub platio 60 miliona evra Ajntrahtu za njegove usluge.

Real će do prvih zvaničnih utakmica odigrati "generalku" sa Romom, pa potom gostovati Selti na vrelom "Balaidosu" u prvom kolu Primere. Madrid se nije često vraćao sa tri boda iz Viga u poslednjih pet-šest sezona.

Rezultati Reala ovog leta - 1:3 Bajern Minhen, 2:2 Arsenal, 3:7 Atletiko Madrid, 0:1 Totenhem, 5:3 Fenerbahče, 1:0 Salcburg.

Jeste se Eden Azar pojavio na pripremama Real Madrida sa sedam kilograma viška, jesu se pojavili mnogi kritičari, ali je večeras u prijateljskom meču protiv Salcburga pokazao kakav je majstor u pobedi Kraljevskog kluba od 1:0 (1:0).

Bilo je važno Realu da dobije ovaj duel posle šarenih rezultata tokom priprema i pojavljenih sumnji, a Azar je barem one što se nalaze oko njega rasterao bez problema već u 19. minutu.

Istrčao je kontru, ušao sa leve strane u sredinu, a onda sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u mrežu i otvorio račun u belom kraljevskom dresu. Fantastičan šut i gol. Čisto da smiri i sebe i Zinedina Zidana i navijače i one koji su ga kritikovali što se malo "ubucio" tokom leta.

Ovo je bio gol u stilu igrača koji košta 100.000.000.

Zinedin Zidan je spremao ovu utakmicu sa ciljem da što više ubaci Azara u igru kako bi ga što pre doveo u ulogu vođe tima. Zato je krenuo sa trojicom pozadi u odbrani, a tu trojku su činili Varan, Ramos i Militao. Ispred su dejstvovali Karvahal, Kazemiro, Kros i Marselo, potom su sledili Azar i Isko, a u samom špicu je bio Benzema.
Naš Luka Jović bio je na klupi, a u igru je ušao u 61. minutu umesto Azara.

Ideja Zidana je da Belgijanac dobije ulogu plejmejkera, odnosno "lutajućeg" pakera, koji bi imao potpunu slobodu kretanja. I kod ovog gola se ispostavilo da je taj prostor iskoristio ne da pakuje, već da trese mrežu.

Luka Jović je bio na terenu oko pola sata, ali za to vreme nije uspeo da postigne gol niti da upiše asistenciju. On se polako vraća posle povrede, a teče period navikavanja na veliki klub kakav je Real Madrid.

Imao je veliku šansu u 84. minutu, kada je šutirao levom nogom, ali je golman Salcburga uspeo da odbrani i spreči Luku da postigne prvenac. Imao je još jednu situaciju gde je mogao da pripreti, ali nije uspeo do gola. Šteta...

Već za deset dana zakazan je početak Primere, a Kraljevski klub odmah ima neugodno gostovanje - stadion Balaidos, Vigo.

REAL MADRID (3-4-2-1): Kurtoa - Varan, Ramos, Militao - Karvahal, Kazemiro, Kros, Marselo - Azar (od 61. Jović), Isko - Benzema

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar