ЛШ: Порто у финишу славио у Краснодару!

"Слободњак" и мат у 89. минуту: Спајић није стигао! Одличним ударцем Сержа Оливеире из прекида, Порто носи предност из Краснодара. Српски штопер је био близу, али недовољно.  Мајсторија Оливеире ућуткала Краснодар! Порто напустио Русију с лепим капиталом.

Фудбал 07.08.2019 | 21:30
ЛШ: Порто у финишу славио у Краснодару!
Порто је направио још један корак ка свом четвртом узастопном учешћу у групној фази Лиге шампиона, а шестом у последњих седам година.

Тим са "Драгаа" победио је Краснодар у Русији, голом одлуке након ударца офанзивног везисте Сержа Оливеире - и то у 89. минуту.

Краснодар - Порто 0:1 (0:0)

Гађао је Португалац преко живог зида и савладао голмана домаћих Матвеја Сафонова, али и српског дефанзивца Уроша Спајића.

Наш репрезентативни штопер покушао је да у одлучујућем тренутку дође на гол-црту и да главом избије лопту "из гола", али није стигао на време. Лопта га је прелетела, а чувар мреже више није имао простора да реагује...

Краснодар је од 2014. године редован учесник групне фазе Лиге Европе (изузев сезоне 2017/18, у којој га је у плеј-офу избацила Звезда), а овог лета пожелео је да направи искорак и да на свој модерни стадион први пут доведе најбоље европске клубове.

Међутим, за корак ка томе сада ће му бити потребна победа на "Драгаоу".

Порто се значајно приближио плеј-офу за Лигу шампиона минималном победом у Краснодару од 1:0 у првом мечу треће рунде квалификација за најелитније европско такмичење.

Мајсторија из слободног ударца Серђа Оливеире у 89. минуту била је награда упорном вицешампиону Португалије за бољу игру током целог сусрета.

Да се разумемо, и Краснодар је имао своје прилике, али су изабраници Сержа Консеисаоа генерално били бољи и захваљујући спретности Оливеире и добрим одбранама Аргентинца Марћесина забележили важну победу уочи реванша на Драгау следеће недеље.

Најбоље шансе за домаћине пропустили су Швеђанин Маркус Берг у финишу првог полувремена и новајлија Реми Кабела чији је ударац у 80. већ споменути Марћесин чудесно зауставио. Можда су домаћини оштећени и за једанаестерац који главни судија није досудио после играња руком једног фудбалера Змајева почетком другог дела, али опет ни Порто није калкулисао, играо је отворено.

Српски репрезентативац Урош Спајић одиграо је читав меч за Краснодар.

Резултати првих утакмица 3. кола квалификација за Лигу шампиона:

Краснодар - Порто 0:1 (0:0)
/Оливеира 89'/

Башакшехир - Олимпијакос у току
Базел - ЛАСК у току
Клуж - Селтик у току
Марибор - Розенборг у току

одиграно у уторак

Апоел - Карабаг 1:2 (0:0)
/Меркис 95 - Емрели 54, Геј 69/

ПАОК - Ајакс 2:2 (2:1)
/Акпом 32, Матош 38 - Јанулис 10аг, Хунтелар 57/

Динамо Загреб - Ференцварош 1:1 (1:0)
/Олмо 7 - Сигер 60/

Клуб Бриж - Динамо Кијев 1:0 (1:0)
/Ванакен 37п/

Црвена звезда - Копенхаген 1:1 (1:0)
/Павков 44 - Винд 83п/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар