LŠ: Porto u finišu slavio u Krasnodaru!

"Slobodnjak" i mat u 89. minutu: Spajić nije stigao! Odličnim udarcem Serža Oliveire iz prekida, Porto nosi prednost iz Krasnodara. Srpski štoper je bio blizu, ali nedovoljno.  Majstorija Oliveire ućutkala Krasnodar! Porto napustio Rusiju s lepim kapitalom.

Fudbal 07.08.2019 | 21:30
LŠ: Porto u finišu slavio u Krasnodaru!
Porto je napravio još jedan korak ka svom četvrtom uzastopnom učešću u grupnoj fazi Lige šampiona, a šestom u poslednjih sedam godina.

Tim sa "Dragaa" pobedio je Krasnodar u Rusiji, golom odluke nakon udarca ofanzivnog veziste Serža Oliveire - i to u 89. minutu.

Krasnodar - Porto 0:1 (0:0)

Gađao je Portugalac preko živog zida i savladao golmana domaćih Matveja Safonova, ali i srpskog defanzivca Uroša Spajića.

Naš reprezentativni štoper pokušao je da u odlučujućem trenutku dođe na gol-crtu i da glavom izbije loptu "iz gola", ali nije stigao na vreme. Lopta ga je preletela, a čuvar mreže više nije imao prostora da reaguje...

Krasnodar je od 2014. godine redovan učesnik grupne faze Lige Evrope (izuzev sezone 2017/18, u kojoj ga je u plej-ofu izbacila Zvezda), a ovog leta poželeo je da napravi iskorak i da na svoj moderni stadion prvi put dovede najbolje evropske klubove.

Međutim, za korak ka tome sada će mu biti potrebna pobeda na "Dragaou".

Porto se značajno približio plej-ofu za Ligu šampiona minimalnom pobedom u Krasnodaru od 1:0 u prvom meču treće runde kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje.

Majstorija iz slobodnog udarca Serđa Oliveire u 89. minutu bila je nagrada upornom vicešampionu Portugalije za bolju igru tokom celog susreta.

Da se razumemo, i Krasnodar je imao svoje prilike, ali su izabranici Serža Konseisaoa generalno bili bolji i zahvaljujući spretnosti Oliveire i dobrim odbranama Argentinca Marćesina zabeležili važnu pobedu uoči revanša na Dragau sledeće nedelje.

Najbolje šanse za domaćine propustili su Šveđanin Markus Berg u finišu prvog poluvremena i novajlija Remi Kabela čiji je udarac u 80. već spomenuti Marćesin čudesno zaustavio. Možda su domaćini oštećeni i za jedanaesterac koji glavni sudija nije dosudio posle igranja rukom jednog fudbalera Zmajeva početkom drugog dela, ali opet ni Porto nije kalkulisao, igrao je otvoreno.

Srpski reprezentativac Uroš Spajić odigrao je čitav meč za Krasnodar.

Rezultati prvih utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Krasnodar - Porto 0:1 (0:0)
/Oliveira 89'/

Bašakšehir - Olimpijakos u toku
Bazel - LASK u toku
Kluž - Seltik u toku
Maribor - Rozenborg u toku

odigrano u utorak

Apoel - Karabag 1:2 (0:0)
/Merkis 95 - Emreli 54, Gej 69/

PAOK - Ajaks 2:2 (2:1)
/Akpom 32, Matoš 38 - Janulis 10ag, Huntelar 57/

Dinamo Zagreb - Ferencvaroš 1:1 (1:0)
/Olmo 7 - Siger 60/

Klub Briž - Dinamo Kijev 1:0 (1:0)
/Vanaken 37p/

Crvena zvezda - Kopenhagen 1:1 (1:0)
/Pavkov 44 - Vind 83p/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar