Без Павкова, ово су опције за Копенхаген...

Према данашњим информацијама, први центарфор Звезде опорављаће се и после утакмице против Данаца. Ко ће уместо њега заиграти у шпицу? Ово су неке могућности. . .

Фудбал 08.08.2019 | 13:42
Без Павкова, ово су опције за Копенхаген...
Милан Павков (25) био је и у уторак херој Црвене звезде и још једним голом на важној утакмици показао је да је са дебелим разлогом заслужио да му све четири трибине скандирају име. 

Међутим, на стадиону је мало ко знао оно што је било наговештено на полувремену - да је повређен.

Високи центарфор осетио је већ у другом минуту бол у "задњој ложи" и иако је у таквом стању добијао дуеле, усмеравао игру и на крају крајева - постигао гол, Владан Милојевић био је принуђен да га замени у паузи.

Ричмонд Боаћи загревао се од другог минута утакмице, када је Павков дао први сигнал да није добро, а онда је у 46. минуту ушао на терен и није успео да уради исто што и шпиц из Бегеча, иако му је Марко Марин наместио одличну шансу.

Мада је и са "врха" стадиона било јасно који Звездин нападач пуца од самопоуздања, а који понекад има проблем и када око себе нема чувара, Милојевић ће ипак због повреде Павкова морати да смишља "План Б", а онда и друге резервне опције.

Према информацијама из клуба, пред Звездином "деветком" су две недеље паузе, а меч против Копенхагена заказан је за седам дана, током којих ће на стручном штабу бити задатак да пронађе пут ка голу ривала. Јер је гол неопходан.

"На папиру", чини се да су пред Милојевићем три основне опције за најистуреније место у тиму, с обзиром на то да Томане и Никола Крстовић нису лиценцирани.

1. Ричмонд Боаћи

На "прву лопту" се подразумева да ће нападач из Гане бити стартер, али његови наступи ипак не допуштају да то децидно тврдимо.

После скоро читаве сезоне тражења форме и континуитета, Боаћи још није достигао свој стари ниво и иако је његовим голом против Судуве "начета" мрежа реновираног терена "Маракане", свима је јасно да то није онај стари центарфор.

Један важан гол, попут оног у Келну, направио би велики заокрет и у његовој вери и у вери навијача, али је после јучерашњег наступа још оправданија сумња да ће бити у стању да га да када буде најважније, у Копенхагену.

2. Ел Фарду Бен

Универзалац са Комора показао је већ да може да игра центарфора и можда би на том месту донео више опција и тиму и себи. 

Улазак Алексе Вукановића у први тим уместо њега био је освежење после партија у којима Бен није успевао да буде конкретан и користан као иначе. 

Да ли би Бен на месту "деветке" можда додатно активирао и остале офанзивце, у "потери" за голом?

3. Алекса Вукановић

Прошле зиме, у Звезду је стигао као један од најбољих нападача лиге и не би требало истицати да зна како се постижу голови. Један је дао и у "вечитом дербију".

Ипак, као и у Беновом случају до сада није било превише ситуација у којима је играо као најистуренији и најодговорнији за борбу са штоперима противника. 

Да ли ће то бити промењено у припреми за Копенхаген?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар