Bez Pavkova, ovo su opcije za Kopenhagen...

Prema današnjim informacijama, prvi centarfor Zvezde oporavljaće se i posle utakmice protiv Danaca. Ko će umesto njega zaigrati u špicu? Ovo su neke mogućnosti. . .

Fudbal 08.08.2019 | 13:42
Bez Pavkova, ovo su opcije za Kopenhagen...
Milan Pavkov (25) bio je i u utorak heroj Crvene zvezde i još jednim golom na važnoj utakmici pokazao je da je sa debelim razlogom zaslužio da mu sve četiri tribine skandiraju ime. 

Međutim, na stadionu je malo ko znao ono što je bilo nagovešteno na poluvremenu - da je povređen.

Visoki centarfor osetio je već u drugom minutu bol u "zadnjoj loži" i iako je u takvom stanju dobijao duele, usmeravao igru i na kraju krajeva - postigao gol, Vladan Milojević bio je prinuđen da ga zameni u pauzi.

Ričmond Boaći zagrevao se od drugog minuta utakmice, kada je Pavkov dao prvi signal da nije dobro, a onda je u 46. minutu ušao na teren i nije uspeo da uradi isto što i špic iz Begeča, iako mu je Marko Marin namestio odličnu šansu.

Mada je i sa "vrha" stadiona bilo jasno koji Zvezdin napadač puca od samopouzdanja, a koji ponekad ima problem i kada oko sebe nema čuvara, Milojević će ipak zbog povrede Pavkova morati da smišlja "Plan B", a onda i druge rezervne opcije.

Prema informacijama iz kluba, pred Zvezdinom "devetkom" su dve nedelje pauze, a meč protiv Kopenhagena zakazan je za sedam dana, tokom kojih će na stručnom štabu biti zadatak da pronađe put ka golu rivala. Jer je gol neophodan.

"Na papiru", čini se da su pred Milojevićem tri osnovne opcije za najisturenije mesto u timu, s obzirom na to da Tomane i Nikola Krstović nisu licencirani.

1. Ričmond Boaći

Na "prvu loptu" se podrazumeva da će napadač iz Gane biti starter, ali njegovi nastupi ipak ne dopuštaju da to decidno tvrdimo.

Posle skoro čitave sezone traženja forme i kontinuiteta, Boaći još nije dostigao svoj stari nivo i iako je njegovim golom protiv Suduve "načeta" mreža renoviranog terena "Marakane", svima je jasno da to nije onaj stari centarfor.

Jedan važan gol, poput onog u Kelnu, napravio bi veliki zaokret i u njegovoj veri i u veri navijača, ali je posle jučerašnjeg nastupa još opravdanija sumnja da će biti u stanju da ga da kada bude najvažnije, u Kopenhagenu.

2. El Fardu Ben

Univerzalac sa Komora pokazao je već da može da igra centarfora i možda bi na tom mestu doneo više opcija i timu i sebi. 

Ulazak Alekse Vukanovića u prvi tim umesto njega bio je osveženje posle partija u kojima Ben nije uspevao da bude konkretan i koristan kao inače. 

Da li bi Ben na mestu "devetke" možda dodatno aktivirao i ostale ofanzivce, u "poteri" za golom?

3. Aleksa Vukanović

Prošle zime, u Zvezdu je stigao kao jedan od najboljih napadača lige i ne bi trebalo isticati da zna kako se postižu golovi. Jedan je dao i u "večitom derbiju".

Ipak, kao i u Benovom slučaju do sada nije bilo previše situacija u kojima je igrao kao najistureniji i najodgovorniji za borbu sa štoperima protivnika. 

Da li će to biti promenjeno u pripremi za Kopenhagen?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar