"Дачић планира да се мијеша у политику САД"

Мајкл Карпентер, бивши савјетник некадашњег америчког потпредсједника Џозефа Бајдена, иначе актуелног кандидата Демократске странке за предсједничку номинацију, оцијенио је да је најава шефа српске дипломатије Ивица Дачић да ће организовати српску дијаспору у САД како би на изборима подржала Доналда Трампа знак да жели да се мијеша у америчку унутрашњу политику.

Свијет 07.08.2019 | 19:15
"Дачић планира да се мијеша у политику САД"
"Српски министар спољних послова планира да се мијеша у америчку унутрашњу политику тако што ће окупити српске Американце да подрже Трампа 2020.", навео је Карпентер на свом Твитер налогу и подијелио Дачићеву изјаву.

Карпентер је додао и да лично мисли да Дачић чини велику грешку, а кад је ријеч о америчкој подршци европском путу Србије, она, по ријечима Карпентера, треба да остане резултат договора двије највеће партије у САД. 

Дачић је јуче за "Српски телеграф" изјавио да ће организовати Србе који живе у САД да на предсједничким изборима у тој земљи формализују подршку Трампу.

"Ако то урадимо паметно, ако објединимо те гласове, којих није мало, створићемо бољу позицију у новој администрацији", навео је Дачић и истакао да у Америци живи 650.000 Срба.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дорбирн

07.08.2019 17:43

Цуј будале,да ја вама казем за кога треба гласати.Ако цовјек није способан сам одлуцит за кога це гласат засто онда да и гласа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

07.08.2019 17:59

Ето у америци баш тако гласају како ти мислиш. То још једино на Балкану гласају својом главом па имају дикоњу.

Name

Хаха

07.08.2019 17:57

Мозда обрнуто

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

07.08.2019 23:04

ПОЗВАО ИХ ЈЕ ДОДИК НЕМОЖЕШ МИНИСТРЕ МОМО ПРЕДСЈЕДНИКА ЈЕР ДОДИК ЋЕ САДА СРБОВАТИ У СРБИЈИ ДА ОВДЕ НЕМА ШТА ВИШЕ СТАВЉАТИ У СВОЈУ СВОЈИНУ.

Name

Игор

07.08.2019 22:14

Не разумијем какав утицај има Дациц на Србина који зиви и ради у САД , има америцки пасос ?! Он ту прицу прица због "домацих" залудјених будала и на тој прици опстаје "Мали Слоба" годинама . Таквог сарлатана и лосег пјеваца Срби одавно нису имали у политици .

ОДГОВОРИТЕ