"Dačić planira da se miješa u politiku SAD"

Majkl Karpenter, bivši savjetnik nekadašnjeg američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena, inače aktuelnog kandidata Demokratske stranke za predsjedničku nominaciju, ocijenio je da je najava šefa srpske diplomatije Ivica Dačić da će organizovati srpsku dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trampa znak da želi da se miješa u američku unutrašnju politiku.

  • Vijesti
  • Svijet


"Srpski ministar spoljnih poslova planira da se miješa u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020.", naveo je Karpenter na svom Tviter nalogu i podijelio Dačićevu izjavu.

Karpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je riječ o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, po riječima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dvije najveće partije u SAD. 

Dačić je juče za "Srpski telegraf" izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsjedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

"Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji", naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

(Tanjug)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Dorbirn

07.08.2019 19:43

Cuj budale,da ja vama kazem za koga treba glasati.Ako covjek nije sposoban sam odlucit za koga ce glasat zasto onda da i glasa.

Eto u americi baš tako glasaju kako ti misliš. To još jedino na Balkanu glasaju svojom glavom pa imaju dikonju.

Eto

07.08.2019 19:59

Haha

07.08.2019 19:57

Mozda obrnuto

POZVAO IH JE DODIK NEMOŽEŠ MINISTRE MOMO PREDSJEDNIKA JER DODIK ĆE SADA SRBOVATI U SRBIJI DA OVDE NEMA ŠTA VIŠE STAVLJATI U SVOJU SVOJINU.

RE

08.08.2019 01:03

Igor

08.08.2019 00:14

Ne razumijem kakav uticaj ima Dacic na Srbina koji zivi i radi u SAD , ima americki pasos ?! On tu pricu prica zbog "domacih" zaludjenih budala i na toj prici opstaje "Mali Sloba" godinama . Takvog sarlatana i loseg pjevaca Srbi odavno nisu imali u politici .

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.