Боаћи, буди се!

Српском шампиону ће у Данској бити потребан гол, није искључено и два, за пролаз у наредну фазу такмичења, тако да ће очекивања звездашке јавности бити усмерена ка голгетеру из Гане.

Фудбал 07.08.2019 | 23:34
Боаћи, буди се!
Црвена звезда није успела да нокаутира Копенхаген у синоћном окршају на стадиону Рајко Митић, па ће наредног уторка у Данској морати да пронађе начин којим ће још једном надиграти данског шампиона и што је још важније осигурати европску јесен. Милан Павков је поново био тај који је у важној утакмици затресао мрежу противничког тима, али Владан Милојевић због повреде неће моћи да рачуна на снажног нападача из Бегеча у реваншу. Стручни штаб ће поново морати да пронађе тајног адута, који ће бити у стању да сломи одбрану ривала.

Српском шампиону ће у Данској бити потребан гол, није искључено и два, за пролаз у наредну фазу такмичења, тако да ће очекивања звездашке јавности бити усмерена ка Ричмонду Боаћију. Истински сјај голгетера из Гане чека се још од гостовања у Келну и гола који је обележио Звездину јесен у Лиги Европе у сезони 2017/2018. Тамнопути нападач од повратка из Кине никако није успео да ухвати жељени ритам. У мечевима са Хелсинкијем и Судувом наговестио да би ускоро могао да заигра на потребном нивоу, међутим, против Копенхагена је направио нови корак уназад.

Његов говор тела у другом полувремену против Данаца није био нимало добар. Имао је проблема са координацијом, али оно што је најважније, није успео да искористи најбољу шансу домаћина у другом полувремену, чиме је све пре тога могао у потпуности да избрише. Перфектан пас који је добио од Марка Марина у 80. минуту морао је да пошаље иза леђа Гритебуста и осигура победу екипи Владана Милојевића. Није успео, па је убрзо меч отишао у нежељеном правцу за Црвену звезду.



Ипак, Боаћи неће имати бољи тренутак да се пробуди и врати на место једног од миљеника Звездине публике од окршаја у Копенхагену. Одбрана данског шампиона је протекле вечери показала да је озбиљно порозна, константно се отварао простор између линија и црвено-бели су то могли да искористе на знатно бољи начин. Боаћи можда не уме као Павков да "седне у крило" противничким дефанзивцима, али има другу врсту квалитета. Нападач из Гане зна да буде драгоцен када је тактичко надмудривање са противником, пошто уме добро да затвара линије, али и да отвара простор у нападу. Ипак, све то без постигнутог гола у Копенхагену неће превише значити српском шампиону.

Црвеној звезди је потребан онај Боаћи који је попут мечева са Спартом из Прага практично из својих првих шанси на мечу тресао мрежу бротивника. Слично је било и у поменутом Келну, када је на истеку пола часа игре одапео стрелу са 20 метара удаљености и донео Милојевићевом тиму једино славље на гостовањима у групној фази Лиге Европе у тој сезони, али и кључно када је у питању био пролазак у 1/16 финала.

Црвена звезда није блистала на страни овог лета, ремизирала је са Судувом и изгубила од Хелсинкија,али би сада могла да покаже да је поново у стању да на тешким гостовањима дође до жељеног резултата и избори пласман у наредну фазу такмичења.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар