Boaći, budi se!

Srpskom šampionu će u Danskoj biti potreban gol, nije isključeno i dva, za prolaz u narednu fazu takmičenja, tako da će očekivanja zvezdaške javnosti biti usmerena ka golgeteru iz Gane.

Fudbal 07.08.2019 | 23:34
Boaći, budi se!
Crvena zvezda nije uspela da nokautira Kopenhagen u sinoćnom okršaju na stadionu Rajko Mitić, pa će narednog utorka u Danskoj morati da pronađe način kojim će još jednom nadigrati danskog šampiona i što je još važnije osigurati evropsku jesen. Milan Pavkov je ponovo bio taj koji je u važnoj utakmici zatresao mrežu protivničkog tima, ali Vladan Milojević zbog povrede neće moći da računa na snažnog napadača iz Begeča u revanšu. Stručni štab će ponovo morati da pronađe tajnog aduta, koji će biti u stanju da slomi odbranu rivala.

Srpskom šampionu će u Danskoj biti potreban gol, nije isključeno i dva, za prolaz u narednu fazu takmičenja, tako da će očekivanja zvezdaške javnosti biti usmerena ka Ričmondu Boaćiju. Istinski sjaj golgetera iz Gane čeka se još od gostovanja u Kelnu i gola koji je obeležio Zvezdinu jesen u Ligi Evrope u sezoni 2017/2018. Tamnoputi napadač od povratka iz Kine nikako nije uspeo da uhvati željeni ritam. U mečevima sa Helsinkijem i Suduvom nagovestio da bi uskoro mogao da zaigra na potrebnom nivou, međutim, protiv Kopenhagena je napravio novi korak unazad.

Njegov govor tela u drugom poluvremenu protiv Danaca nije bio nimalo dobar. Imao je problema sa koordinacijom, ali ono što je najvažnije, nije uspeo da iskoristi najbolju šansu domaćina u drugom poluvremenu, čime je sve pre toga mogao u potpunosti da izbriše. Perfektan pas koji je dobio od Marka Marina u 80. minutu morao je da pošalje iza leđa Gritebusta i osigura pobedu ekipi Vladana Milojevića. Nije uspeo, pa je ubrzo meč otišao u neželjenom pravcu za Crvenu zvezdu.



Ipak, Boaći neće imati bolji trenutak da se probudi i vrati na mesto jednog od miljenika Zvezdine publike od okršaja u Kopenhagenu. Odbrana danskog šampiona je protekle večeri pokazala da je ozbiljno porozna, konstantno se otvarao prostor između linija i crveno-beli su to mogli da iskoriste na znatno bolji način. Boaći možda ne ume kao Pavkov da "sedne u krilo" protivničkim defanzivcima, ali ima drugu vrstu kvaliteta. Napadač iz Gane zna da bude dragocen kada je taktičko nadmudrivanje sa protivnikom, pošto ume dobro da zatvara linije, ali i da otvara prostor u napadu. Ipak, sve to bez postignutog gola u Kopenhagenu neće previše značiti srpskom šampionu.

Crvenoj zvezdi je potreban onaj Boaći koji je poput mečeva sa Spartom iz Praga praktično iz svojih prvih šansi na meču tresao mrežu brotivnika. Slično je bilo i u pomenutom Kelnu, kada je na isteku pola časa igre odapeo strelu sa 20 metara udaljenosti i doneo Milojevićevom timu jedino slavlje na gostovanjima u grupnoj fazi Lige Evrope u toj sezoni, ali i ključno kada je u pitanju bio prolazak u 1/16 finala.

Crvena zvezda nije blistala na strani ovog leta, remizirala je sa Suduvom i izgubila od Helsinkija,ali bi sada mogla da pokaže da je ponovo u stanju da na teškim gostovanjima dođe do željenog rezultata i izbori plasman u narednu fazu takmičenja.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar