Француска остала без првог плејмејкера!

Повреда колена спречиће искусног организатора игре да наступи у Кини.

Кошарка 07.08.2019 | 21:18
Француска остала без првог плејмејкера!
Репрезентација Француске и њен селектор Венсан Коле суочени су са озбиљним проблемом већ у релативно раној фази припрема за Светски куп у Кини.

Плејмејкер Барселоне Тома Ертел (30) пропустиће остатак припремног периода и велико такмичење због повреде колена.

Ертел је на тренинзима осетио бол, а детаљним прегледима констатовано је запаљење пателарне тетиве. Наложено му је мировање у трајању од неколико недеља, након чега не би имао времена да се врати у форму до почетка Мундобаскета.

"Триколорима" су на позицији један остали млади Франк Ниликина из Њујорк Никса и нови члан Зенита Ендру Албиси, који је прошле сезоне играо за шпанску Андору, а од играча који могу да помогну у организацији напада ту су Нандо Де Коло, Еван Фурније и Никола Батум.

Француска је на претходном СП у Шпанији освојила бронзану медаљу, изненадивши домаћина у четвртфиналу и потом победивши Литванију, након пораза од Србије у полуфиналу.

Приличан ударац за Француску јер на Светском првенству неће моћи да рачуна на Тому Ертела. Наиме, овом плејмејкеру је на медицинском прегледу у Барселони откривено да има повреду колена.

Он неће бити у стању да наступа за Триколоре, а све је објавио Кошаркашки савез Француске.

Ертел је осетио бол у колену током припрема за Мундобаскет и отпутовао је у Шпанију у среду где је имао медицински преглед у Барселони. Откривено је да постоји проблем са тетивом и Ертел ће због тога морати да одмара неколико седмица, што аутоматски значи да неће бити од помоћи репрезентацији у Кини.

Приличан ударац...

Француска је тако на месту плејмејкера остала са Андру Албисијем и Франком Нтиликином, а Ертел је свакако требало да буде један од главних шрафова у игри Триколора у Кини.

Тако ће Французи остати са мало мањом ротацијом, али ту је Нандо де Коло који ће свакако моћи да преузме и ту улогу на плеју. Имаће ту још доста добрих играча, попут Рудија Гобера, Евана Фурнијеа, Николе Батума, Адријана Моермана, Венсана Поарјеа...

Тако да ће Французи и поред Ертеловог одустајања имати врло добар састав.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар