Francuska ostala bez prvog plejmejkera!

Povreda kolena sprečiće iskusnog organizatora igre da nastupi u Kini.

Košarka 07.08.2019 | 21:18
Francuska ostala bez prvog plejmejkera!
Reprezentacija Francuske i njen selektor Vensan Kole suočeni su sa ozbiljnim problemom već u relativno ranoj fazi priprema za Svetski kup u Kini.

Plejmejker Barselone Toma Ertel (30) propustiće ostatak pripremnog perioda i veliko takmičenje zbog povrede kolena.

Ertel je na treninzima osetio bol, a detaljnim pregledima konstatovano je zapaljenje patelarne tetive. Naloženo mu je mirovanje u trajanju od nekoliko nedelja, nakon čega ne bi imao vremena da se vrati u formu do početka Mundobasketa.

"Trikolorima" su na poziciji jedan ostali mladi Frank Nilikina iz Njujork Niksa i novi član Zenita Endru Albisi, koji je prošle sezone igrao za špansku Andoru, a od igrača koji mogu da pomognu u organizaciji napada tu su Nando De Kolo, Evan Furnije i Nikola Batum.

Francuska je na prethodnom SP u Španiji osvojila bronzanu medalju, iznenadivši domaćina u četvrtfinalu i potom pobedivši Litvaniju, nakon poraza od Srbije u polufinalu.

Priličan udarac za Francusku jer na Svetskom prvenstvu neće moći da računa na Tomu Ertela. Naime, ovom plejmejkeru je na medicinskom pregledu u Barseloni otkriveno da ima povredu kolena.

On neće biti u stanju da nastupa za Trikolore, a sve je objavio Košarkaški savez Francuske.

Ertel je osetio bol u kolenu tokom priprema za Mundobasket i otputovao je u Španiju u sredu gde je imao medicinski pregled u Barseloni. Otkriveno je da postoji problem sa tetivom i Ertel će zbog toga morati da odmara nekoliko sedmica, što automatski znači da neće biti od pomoći reprezentaciji u Kini.

Priličan udarac...

Francuska je tako na mestu plejmejkera ostala sa Andru Albisijem i Frankom Ntilikinom, a Ertel je svakako trebalo da bude jedan od glavnih šrafova u igri Trikolora u Kini.

Tako će Francuzi ostati sa malo manjom rotacijom, ali tu je Nando de Kolo koji će svakako moći da preuzme i tu ulogu na pleju. Imaće tu još dosta dobrih igrača, poput Rudija Gobera, Evana Furnijea, Nikole Batuma, Adrijana Moermana, Vensana Poarjea...

Tako da će Francuzi i pored Ertelovog odustajanja imati vrlo dobar sastav.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar