ЛЕ: Саво пред Малатију...

Утакмица јесени за Партизан, зашто Пешукић не би почео уместо Милетића? “Знам да можемо још 30 или 40 одсто боље”, додаје тренер Партизана.

Фудбал 07.08.2019 | 23:00
ЛЕ: Саво пред Малатију...
Свестан је Саво Милошевић тежине коју носи сутрашња утакмица са Малатијом, да она Партизану доноси много више од пуког пролаза у следећу фазу и финансијског добитка, да ће бити и нова фаза у сазревању новог младог тима који је одлично ушао у нову сезону.

Не размеће се Саво крупним речима, указује поштовање турском тиму, али верује да и његова деца могу још боље и да имају квалитет да обрадују црно-белу армију.

“Стално сам понављао уочи досадашњих утакмица да је најбитнија ствар да су сви здрави. Имамо проблем са повредом Немање Милетића. Ако то оставимо по страни екипа је спремна. Радимо на детаљима који могу да нам донесу предност. Верујем да можемо да подигнемо ниво и трке и квалитета игре, то је суштина на почетку сезоне, после четири утакмице мислим да смо у доброј форми. Ту видим предност за нас, они су још у припремама, сезона им почиње касније и ту ћемо тражити прилику“, истакао је Милошевић на конференцији за медије.

Да ли сте скаутирали Малатију и колико је сутрашња утакмица битна за Партизан?

“Почели смо да је пратимо откако смо сазнали на жребу да нам је потенцијални ривал. Гледали смо обе утакмице, скаути су били у Љубљани и располажемо са свим релевантним информацијама да направимо добар резултат. За нас је утакмица од огрмоног значаја, и еконосмски и такмичарски. Ова утакмица је најбитнија за Партизан у првом делу сезоне, све до децембра.“

Какав је тим Малатија?

“Типичан представник турског фудбала. Екипа са великим бројем странаца која поседује велики квалитет. Дешавало се да у Лиги Европе добијете ривала који долази преко купа, али Малатија је показала завидан квалитет и била испред Бешикташа прошле сезоне. Не одговара нам агресиван фудбал који играју, као и све турске екипе, то им омогућава да стекну одређену предност на терену. Али, прилагодићемо се.“

Да ли ће ова утакмица бити показатељ квалитета Партизана?

“Биће најбољи тест који смо имали до сада. Претходни противници нису успевали да нас угрозе. Знам могућности ове екипе. Још нисмо завршили прелазни рок. Верујем да овај тим може 30-40 одсто боље. Можемо много до зиме. Знам шта и колико можемо. Можемо да извучемо максимум и будемо још бољи против Малатије што би нам омогућило и добар резултат пред реванш.“

Да ли сте обратили пажњу на неког играча Малатије - рецимо Фофану и Тореа?

“Обратићемо пажњу на сваког ко буде на терену.“

Такума Асано, да ли је у конкуренцији?

“Јесте. Не могу да кажем колико ће да игра, али је у конкуренцији.“

Постоји ли алтернатива за Милетића ако не буде спреман сутра? Можда Лутовац?

“Не могу то да одговорим. Наравно да имамо решење, али не могу да одговорим.“

Да ли ће Малатија као “фудбалски“ ривал лакше пасти Партизану од Конахса?

“Видећемо сутра.“

Данијел Алексић и капитен Адам Бијук су летос отишли из Малатије, колико ће то олакшати посао?

“Неће олакшати. Изузетно је опасна екипа, има незгодног шпица Јаховића који је одвео Малатију против Олимпије у наредну фазу. И они су у транзицији, дошло је доста играча нови тренер, као и код нас и неће нам сигурно бити лако.“

Имате слатке муке у шпицу - Ожеговић и Садик - обојица дају голове, има места само за једног, јесте ли одлучили ко ће бити стартер?

“Јесам...“, остао је недоречен Милошевић.

Такав је и кад су новинари покушали да га врате на позицију десног бека. Лутовац и Урошевић су алтернативе за Милетића, постоји ли још нека опција?

“Постоји“, вешто је избегао Саво да открива кадровске планове.

Па и када је упитан хоће ли Фића Стевановић бити стартер?

”Нећу вам то рећи, морате да сачекати састав. Али да се надовежем на претходно питање, зашто рецимо не би Пешукић играо на десном беку сутра када смо га већ довели“, запитао се Милошевићна крају конференције.

Нема шта, расположење међу црно-белима је добро па се и у Хумској сутра увече очекује прави спектакл.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар