LE: Savo pred Malatiju...

Utakmica jeseni za Partizan, zašto Pešukić ne bi počeo umesto Miletića? “Znam da možemo još 30 ili 40 odsto bolje”, dodaje trener Partizana.

Fudbal 07.08.2019 | 23:00
LE: Savo pred Malatiju...
Svestan je Savo Milošević težine koju nosi sutrašnja utakmica sa Malatijom, da ona Partizanu donosi mnogo više od pukog prolaza u sledeću fazu i finansijskog dobitka, da će biti i nova faza u sazrevanju novog mladog tima koji je odlično ušao u novu sezonu.

Ne razmeće se Savo krupnim rečima, ukazuje poštovanje turskom timu, ali veruje da i njegova deca mogu još bolje i da imaju kvalitet da obraduju crno-belu armiju.

“Stalno sam ponavljao uoči dosadašnjih utakmica da je najbitnija stvar da su svi zdravi. Imamo problem sa povredom Nemanje Miletića. Ako to ostavimo po strani ekipa je spremna. Radimo na detaljima koji mogu da nam donesu prednost. Verujem da možemo da podignemo nivo i trke i kvaliteta igre, to je suština na početku sezone, posle četiri utakmice mislim da smo u dobroj formi. Tu vidim prednost za nas, oni su još u pripremama, sezona im počinje kasnije i tu ćemo tražiti priliku“, istakao je Milošević na konferenciji za medije.

Da li ste skautirali Malatiju i koliko je sutrašnja utakmica bitna za Partizan?

“Počeli smo da je pratimo otkako smo saznali na žrebu da nam je potencijalni rival. Gledali smo obe utakmice, skauti su bili u Ljubljani i raspolažemo sa svim relevantnim informacijama da napravimo dobar rezultat. Za nas je utakmica od ogrmonog značaja, i ekonosmski i takmičarski. Ova utakmica je najbitnija za Partizan u prvom delu sezone, sve do decembra.“

Kakav je tim Malatija?

“Tipičan predstavnik turskog fudbala. Ekipa sa velikim brojem stranaca koja poseduje veliki kvalitet. Dešavalo se da u Ligi Evrope dobijete rivala koji dolazi preko kupa, ali Malatija je pokazala zavidan kvalitet i bila ispred Bešiktaša prošle sezone. Ne odgovara nam agresivan fudbal koji igraju, kao i sve turske ekipe, to im omogućava da steknu određenu prednost na terenu. Ali, prilagodićemo se.“

Da li će ova utakmica biti pokazatelj kvaliteta Partizana?

“Biće najbolji test koji smo imali do sada. Prethodni protivnici nisu uspevali da nas ugroze. Znam mogućnosti ove ekipe. Još nismo završili prelazni rok. Verujem da ovaj tim može 30-40 odsto bolje. Možemo mnogo do zime. Znam šta i koliko možemo. Možemo da izvučemo maksimum i budemo još bolji protiv Malatije što bi nam omogućilo i dobar rezultat pred revanš.“

Da li ste obratili pažnju na nekog igrača Malatije - recimo Fofanu i Torea?

“Obratićemo pažnju na svakog ko bude na terenu.“

Takuma Asano, da li je u konkurenciji?

“Jeste. Ne mogu da kažem koliko će da igra, ali je u konkurenciji.“

Postoji li alternativa za Miletića ako ne bude spreman sutra? Možda Lutovac?

“Ne mogu to da odgovorim. Naravno da imamo rešenje, ali ne mogu da odgovorim.“

Da li će Malatija kao “fudbalski“ rival lakše pasti Partizanu od Konahsa?

“Videćemo sutra.“

Danijel Aleksić i kapiten Adam Bijuk su letos otišli iz Malatije, koliko će to olakšati posao?

“Neće olakšati. Izuzetno je opasna ekipa, ima nezgodnog špica Jahovića koji je odveo Malatiju protiv Olimpije u narednu fazu. I oni su u tranziciji, došlo je dosta igrača novi trener, kao i kod nas i neće nam sigurno biti lako.“

Imate slatke muke u špicu - Ožegović i Sadik - obojica daju golove, ima mesta samo za jednog, jeste li odlučili ko će biti starter?

“Jesam...“, ostao je nedorečen Milošević.

Takav je i kad su novinari pokušali da ga vrate na poziciju desnog beka. Lutovac i Urošević su alternative za Miletića, postoji li još neka opcija?

“Postoji“, vešto je izbegao Savo da otkriva kadrovske planove.

Pa i kada je upitan hoće li Fića Stevanović biti starter?

”Neću vam to reći, morate da sačekati sastav. Ali da se nadovežem na prethodno pitanje, zašto recimo ne bi Pešukić igrao na desnom beku sutra kada smo ga već doveli“, zapitao se Miloševićna kraju konferencije.

Nema šta, raspoloženje među crno-belima je dobro pa se i u Humskoj sutra uveče očekuje pravi spektakl.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar