Милошевић: Најбитнија утакмица до децембра!

"Још нисмо завршили прелазни рок. . . Верујем да ова екипа може да игра 30-40 одсто боље, али је за то потребно време, па и до октобра", казао је Саво Милошевић на конференцији пред Малатију.

Фудбал 07.08.2019 | 20:21
Милошевић: Најбитнија утакмица до децембра!
Велики изазов, највећи, у досадашњој тренерској каријери за Сава Милошевића!

Млади стратег на клупи Партизана имао је у јулу "европски деби" против велшког Конас Кија и забележио је две победе (1:0, 3:0), а следи далеко тежи ривал из Турске - Малатијаспор.

У питању је ривал с којим црно-бели никада до сада нису играли, а који је имао веома запажену сезону претходне године у Турској, када су завршили као петопласирани и у којој игра неколико познатих интернационалаца.

"За нас је ова утакмица од огромног значаја, што се тиче економског и такмичарског дела. Веома је битно, од пресудног значаја да велики клуб као што је Партизан игра у Европи и ово је можда и најбитнија утакмицакоју ћемо играти до децембра", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре у Београду.

Меч се игра у среду од 21 час уз директан пренос на ТВ Арена Спорт.

"Екипа је спремна, радимо на свим могућим детаљима за које мислимо да могу да нам донесу одређену предност. Верујем да можемо још да дигнемо ниво трке и квалитета игре. То је суштина почетка сезоне да дижете форму. Требало би да смо после четири утакмице већ у доброј такмичарској форми. Ту видим предност у односу на ривала који је још у припремама", казао је Милошевић. 

Додао је да ће дуел са Малатијом бити најбољи тест за Партизан у досадашњем делу сезоне.

"Досадашњи противници нису у великој мери успевали да нас угрозе. Неће бити дефинитивног суда на основу ове утакмице. Још нисмо завршили прелазни рок... Верујем да ова екипа може да игра 30-40 одсто боље, али је за то потребно време, па и до октобра. Надам се да сутра можемо да извучемо максимум у овом моменту и да се надамо да ће то бити довољно", рекао је тренер Партизана.

Похвално је говорио о Малатији, за коју је рекао да је "типичан представник турског фудбала".

Упитан да ли ће Партизану више одговарати стил Малатије која игра фудбал, у односу на Конас Ки који то није чинио, односно играо је "бункер" свих 180 минута двомеча, Саво Милошевић је рекао уз осмех:

"До сада смо причали како би нам било лакше, али видећемо сутра".

"Екипа са много квалитетних странаца, екипа која поседује велики квалитет. Малатија је била трећа у турској лиги. То је екипа која је показала константност током целе сезоне и има завидан квалитет. Њихова агресија је карактеристика која нама најмање одговара. То им омогућава велику предност на терену", навео је он.

Милошевић није желео да открије састав. Све играче има на располагању, једино је неизвестан Немања Р. Милетић, коме је натекло стопало после утакмице са Мачвом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар