Milošević: Najbitnija utakmica do decembra!

"Još nismo završili prelazni rok. . . Verujem da ova ekipa može da igra 30-40 odsto bolje, ali je za to potrebno vreme, pa i do oktobra", kazao je Savo Milošević na konferenciji pred Malatiju.

Fudbal 07.08.2019 | 20:21
Milošević: Najbitnija utakmica do decembra!
Veliki izazov, najveći, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri za Sava Miloševića!

Mladi strateg na klupi Partizana imao je u julu "evropski debi" protiv velškog Konas Kija i zabeležio je dve pobede (1:0, 3:0), a sledi daleko teži rival iz Turske - Malatijaspor.

U pitanju je rival s kojim crno-beli nikada do sada nisu igrali, a koji je imao veoma zapaženu sezonu prethodne godine u Turskoj, kada su završili kao petoplasirani i u kojoj igra nekoliko poznatih internacionalaca.

"Za nas je ova utakmica od ogromnog značaja, što se tiče ekonomskog i takmičarskog dela. Veoma je bitno, od presudnog značaja da veliki klub kao što je Partizan igra u Evropi i ovo je možda i najbitnija utakmicakoju ćemo igrati do decembra", rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Meč se igra u sredu od 21 čas uz direktan prenos na TV Arena Sport.

"Ekipa je spremna, radimo na svim mogućim detaljima za koje mislimo da mogu da nam donesu određenu prednost. Verujem da možemo još da dignemo nivo trke i kvaliteta igre. To je suština početka sezone da dižete formu. Trebalo bi da smo posle četiri utakmice već u dobroj takmičarskoj formi. Tu vidim prednost u odnosu na rivala koji je još u pripremama", kazao je Milošević. 

Dodao je da će duel sa Malatijom biti najbolji test za Partizan u dosadašnjem delu sezone.

"Dosadašnji protivnici nisu u velikoj meri uspevali da nas ugroze. Neće biti definitivnog suda na osnovu ove utakmice. Još nismo završili prelazni rok... Verujem da ova ekipa može da igra 30-40 odsto bolje, ali je za to potrebno vreme, pa i do oktobra. Nadam se da sutra možemo da izvučemo maksimum u ovom momentu i da se nadamo da će to biti dovoljno", rekao je trener Partizana.

Pohvalno je govorio o Malatiji, za koju je rekao da je "tipičan predstavnik turskog fudbala".

Upitan da li će Partizanu više odgovarati stil Malatije koja igra fudbal, u odnosu na Konas Ki koji to nije činio, odnosno igrao je "bunker" svih 180 minuta dvomeča, Savo Milošević je rekao uz osmeh:

"Do sada smo pričali kako bi nam bilo lakše, ali videćemo sutra".

"Ekipa sa mnogo kvalitetnih stranaca, ekipa koja poseduje veliki kvalitet. Malatija je bila treća u turskoj ligi. To je ekipa koja je pokazala konstantnost tokom cele sezone i ima zavidan kvalitet. Njihova agresija je karakteristika koja nama najmanje odgovara. To im omogućava veliku prednost na terenu", naveo je on.

Milošević nije želeo da otkrije sastav. Sve igrače ima na raspolaganju, jedino je neizvestan Nemanja R. Miletić, kome je nateklo stopalo posle utakmice sa Mačvom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar