Хрвати траже од УЕФА да казни Звезду!

Због транспарента?! "УЕФА, где си?", пишу хрватски медији после меча Звезде и Копенхагена.

Фудбал 07.08.2019 | 19:13
Хрвати траже од УЕФА да казни Звезду!
Било је интересантно на терену стадиону "Рајко Митић", али и на трибинама!

Утакмица је почела сјајном кореографијом Делија која се односила на Копенхаген и њихов грб на коме је лав, дошло је до туче на северној трибини у којој је повређен један навијач, а у региону је посебно одјекнуо транспарент који се појавио у другом полувремену:

"Пресити се земља од крвавог вала, али вам победа не осветли лице, јер ловор не ниче с буњишта и кала, он је за хероје, а не за убице",

У питању су стихови нашег писца Јована Дучића који се, како пише "Курир", пре свега односе на недавну прославу државе Хрватске поводом годишњице акције "Олуја" из 1995. године, а која сваке године у ово време "подгреје" наелектрисану атмосферу између две државе.

"Вечерњи лист" у тексту под насловом "УЕФА, где си?", траже чак од УЕФА реагује због овога, али и због тога што је на трибинама била и фотографија Драже Михаиловића.

"Видећемо хоће ли реаговати УЕФА која не дозвољава било какво 'ишчашено' понашање на трибинама", пише овај лист уз подсећање на све оно што се, из навијачког угла, десило на утакмици између Црвене звезде и Копенхагена (1:1).

Иначе, док су навијачи Црвене звезде на северној трибини држали поменуте транспаренте са стиховима Јована Дучића - певала се песма "Тамо далеко".

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дарwилл

07.08.2019 17:22

И треба их казнити, политици није мјесто на трибинама. И на крају су се ти хулигани и потукли између себе. Толико о навијању и јединству. Клуб им не смије ништа јер оно "држе" клуб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

07.08.2019 18:51

Тако је, политици и завади није мјесто у спорту