Hrvati traže od UEFA da kazni Zvezdu!

Zbog transparenta?! "UEFA, gde si?", pišu hrvatski mediji posle meča Zvezde i Kopenhagena.

Fudbal 07.08.2019 | 19:13
Hrvati traže od UEFA da kazni Zvezdu!
Bilo je interesantno na terenu stadionu "Rajko Mitić", ali i na tribinama!

Utakmica je počela sjajnom koreografijom Delija koja se odnosila na Kopenhagen i njihov grb na kome je lav, došlo je do tuče na severnoj tribini u kojoj je povređen jedan navijač, a u regionu je posebno odjeknuo transparent koji se pojavio u drugom poluvremenu:

"Presiti se zemlja od krvavog vala, ali vam pobeda ne osvetli lice, jer lovor ne niče s bunjišta i kala, on je za heroje, a ne za ubice",

U pitanju su stihovi našeg pisca Jovana Dučića koji se, kako piše "Kurir", pre svega odnose na nedavnu proslavu države Hrvatske povodom godišnjice akcije "Oluja" iz 1995. godine, a koja svake godine u ovo vreme "podgreje" naelektrisanu atmosferu između dve države.

"Večernji list" u tekstu pod naslovom "UEFA, gde si?", traže čak od UEFA reaguje zbog ovoga, ali i zbog toga što je na tribinama bila i fotografija Draže Mihailovića.

"Videćemo hoće li reagovati UEFA koja ne dozvoljava bilo kakvo 'iščašeno' ponašanje na tribinama", piše ovaj list uz podsećanje na sve ono što se, iz navijačkog ugla, desilo na utakmici između Crvene zvezde i Kopenhagena (1:1).

Inače, dok su navijači Crvene zvezde na severnoj tribini držali pomenute transparente sa stihovima Jovana Dučića - pevala se pesma "Tamo daleko".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Darwill

07.08.2019 19:22

I treba ih kazniti, politici nije mjesto na tribinama. I na kraju su se ti huligani i potukli između sebe. Toliko o navijanju i jedinstvu. Klub im ne smije ništa jer ono "drže" klub.

ODGOVORITE
Name

Realista

07.08.2019 20:51

Tako je, politici i zavadi nije mjesto u sportu