Ван Дајк гласа за себе у избору за "Златну лопту"!

"Ако ви то не урадите - нико неће", реалан је Ван Дајк који се нада да би могао да постане први дефанзивац послије Фабија Канавара који је добио највеће индивидуално признање у фудбалу.

Фудбал 07.08.2019 | 17:57
Ван Дајк гласа за себе у избору за "Златну лопту"!
Иза холандског штопера Вирџила ван Дајка је феноменална сезона.

Командант одбране Ливерпула, новог шампиона Европе, био је један од најважнијих играча Јиргена Клопа на путу "крунисања" тима са "Енфилда", али њихова игра је толико била ослоњена на читав тим да је тешко "извући" само једног појединца из читавог колектива.

Подједнако добри и важни били су и Садио Мане и Мохамед Салах, посебно због учинка на другој страни терена, као и Алисон на голу - вјероватно најбољи чувар мреже из 2018/19.

Из тог разлога тешко је утврдити који од играча Ливерпула треба да конкурише за "златну лопту" и који је заслужује више од других, посебно што ће у конкуренцији бити и играчи из других тимова попут Лионела Месија - иза ког је такође спектакуларна сезона.

А, коме би Вирџил ван Дајк дао "златну лопту" за претходну сезону?

"Не знам зашто више дефанзиваца није освојило ту награду, али сам срећан што ме људи већ сада стављају у кош са могућим освајачима 'златне лопте'", казао је Ван Дајк и додао:

"Морате себе да подржите на путу ка освајању тог признања - јер ако то не урадите, онда нико неће. Видјећемо, то што се већ прича о томе је велика част. Могу само да наставим да радим и развијам се, односно да останем скроман".

Ван Дајк је поред освајања Лиге шампиона и другог мјеста са Ливерпулом у Премијер лиги - такође играо и финале премијерне Лиге нација коју су освојили Португалци.

Награда коју дојдељује "Франс фудбал", и коју је прошле сезоне подигао Лука Модрић прекинувши доминацију Роналда и Месија, сања сваки фудбалер на свијету, а вриједи истаћи и да је Ван Дајк у конкуренцији за ФИФА награду, насталу 2016. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар