Van Dajk glasa za sebe u izboru za "Zlatnu loptu"!

"Ako vi to ne uradite - niko neće", realan je Van Dajk koji se nada da bi mogao da postane prvi defanzivac poslije Fabija Kanavara koji je dobio najveće individualno priznanje u fudbalu.

Fudbal 07.08.2019 | 17:57
Van Dajk glasa za sebe u izboru za "Zlatnu loptu"!
Iza holandskog štopera Virdžila van Dajka je fenomenalna sezona.

Komandant odbrane Liverpula, novog šampiona Evrope, bio je jedan od najvažnijih igrača Jirgena Klopa na putu "krunisanja" tima sa "Enfilda", ali njihova igra je toliko bila oslonjena na čitav tim da je teško "izvući" samo jednog pojedinca iz čitavog kolektiva.

Podjednako dobri i važni bili su i Sadio Mane i Mohamed Salah, posebno zbog učinka na drugoj strani terena, kao i Alison na golu - vjerovatno najbolji čuvar mreže iz 2018/19.

Iz tog razloga teško je utvrditi koji od igrača Liverpula treba da konkuriše za "zlatnu loptu" i koji je zaslužuje više od drugih, posebno što će u konkurenciji biti i igrači iz drugih timova poput Lionela Mesija - iza kog je takođe spektakularna sezona.

A, kome bi Virdžil van Dajk dao "zlatnu loptu" za prethodnu sezonu?

"Ne znam zašto više defanzivaca nije osvojilo tu nagradu, ali sam srećan što me ljudi već sada stavljaju u koš sa mogućim osvajačima 'zlatne lopte'", kazao je Van Dajk i dodao:

"Morate sebe da podržite na putu ka osvajanju tog priznanja - jer ako to ne uradite, onda niko neće. Vidjećemo, to što se već priča o tome je velika čast. Mogu samo da nastavim da radim i razvijam se, odnosno da ostanem skroman".

Van Dajk je pored osvajanja Lige šampiona i drugog mjesta sa Liverpulom u Premijer ligi - takođe igrao i finale premijerne Lige nacija koju su osvojili Portugalci.

Nagrada koju dojdeljuje "Frans fudbal", i koju je prošle sezone podigao Luka Modrić prekinuvši dominaciju Ronalda i Mesija, sanja svaki fudbaler na svijetu, a vrijedi istaći i da je Van Dajk u konkurenciji za FIFA nagradu, nastalu 2016. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar