Звезда је показала да може - кад хоће!

Имају црвено-бели алиби у свом џепу због суђења, али не би смели да га користе ако мисле да прођу Копенхаген.

Фудбал 07.08.2019 | 22:06
Звезда је показала да може - кад хоће!
Дискутабилно досуђен пенал за Копенхаген и исто тако недосуђен за Црвену звезду, кошаркашко хватање лопте рукама, несанкционисан фаул са леђа Зеке над Иванићем за други жути картон и још неколико недосуђених "ситних" прекршаја...

Имају црвено-бели довољно материјала да седе и "кукају" над неправдом после београдских 1:1 и куде португалског судију Тијага Мартинса, али ако мисле да прођу у последње коло квалификација за Лигу шампиона, које гарантује играње у групи Лиге Европе - не смеју!

На реванш у Данској идућег уторка, изабраници Владана Милојевића мораће да отпутују као да прва утакмица и није одиграна. Мораће да покажу карактер ратничке екипе, спремне да "гине" до последњег судијског звиждука макар јој резултат и не ишао у корист.

Баш као што су то учинили годину дана раније у Салцбургу.

Тај борбени дух исчезао је са "Маракане" током пролећа, а није га било и у уводним мечевима ове сезоне. Више су црвено-бели одрађивали посао, без превише запињања. 

Зато је пораз у Хелсинкију прилично забринуо навијаче иако није био кобан, али су им изабраници Владана Милојевића брзо ставили до знања да нису изгубили мотив и да - кад хоће - могу да одиграју баш онако како су навикли публику од доласка младог тренера.

Од оних који су јуче играли првенствено су то показали Марин, Павков, Дегенек, Јованчић, Родић, Гобељић, Милуновић, Борјан, док су Иванић, Боаћи и Бен поново били испод свог нивоа и са њима ће Милојевић морати озбиљно да поразговара не би ли их пробудио за гостовање у Данској, када ће бити веома потребни саиграчима.

Показао је и Владан Милојевић да и њега велике утакмице посебно мотивишу, нарочито против тренера за које има велико поштовање као што је био случај и са Столеом Солбакеном, пре њих са Арсеном Венгером, Јиргеном Клопом, Карлом Анћелотијем или Марком Розеом, па се може рећи да је игра Копенхагена била прочитана до "сржи".

Крила су заустављена, пре свих Виктор Фишер, талентовани нападач Јонас Винд није могао да разиграва као што то иначе ради, док је Н'Доје само једном побегао штоперима… 

Веома важну улогу у игри Звезде одиграо је и Милан Павков, од кога су се играчи Копенхагена одбијали као од стене - добијао је дуеле, учествовао у игри и постигао гол - док је било евидентно да се план променио када је напустио терен због повреде.

Ако не буде могао да игра у реваншу - тек онда ће играчи који су имали слабији учинак у уторак морати да "запну" и покажу да заслужују да играју на овом нивоу.

Рекао је после утакмице Милош Дегенек да му је засметало понашање противничких играчакоји су се смејали разочараним домаћинима и да се нада да ће "српски инат" доћи до изражаја у Копенхагену. Исто је истакао и Милојевић, па да видимо...

Загревање је у петак на "Маракани" против Младости из Лучана. Биће сигурно промена у саставу, али ко год изађе на терен требало би да одигра као горе поменути саиграчи, јер тимски дух је оно што је Звезду прошле сезоне одвело у Лигу шампиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар