Zvezda je pokazala da može - kad hoće!

Imaju crveno-beli alibi u svom džepu zbog suđenja, ali ne bi smeli da ga koriste ako misle da prođu Kopenhagen.

Fudbal 07.08.2019 | 22:06
Zvezda je pokazala da može - kad hoće!
Diskutabilno dosuđen penal za Kopenhagen i isto tako nedosuđen za Crvenu zvezdu, košarkaško hvatanje lopte rukama, nesankcionisan faul sa leđa Zeke nad Ivanićem za drugi žuti karton i još nekoliko nedosuđenih "sitnih" prekršaja...

Imaju crveno-beli dovoljno materijala da sede i "kukaju" nad nepravdom posle beogradskih 1:1 i kude portugalskog sudiju Tijaga Martinsa, ali ako misle da prođu u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, koje garantuje igranje u grupi Lige Evrope - ne smeju!

Na revanš u Danskoj idućeg utorka, izabranici Vladana Milojevića moraće da otputuju kao da prva utakmica i nije odigrana. Moraće da pokažu karakter ratničke ekipe, spremne da "gine" do poslednjeg sudijskog zvižduka makar joj rezultat i ne išao u korist.

Baš kao što su to učinili godinu dana ranije u Salcburgu.

Taj borbeni duh isčezao je sa "Marakane" tokom proleća, a nije ga bilo i u uvodnim mečevima ove sezone. Više su crveno-beli odrađivali posao, bez previše zapinjanja. 

Zato je poraz u Helsinkiju prilično zabrinuo navijače iako nije bio koban, ali su im izabranici Vladana Milojevića brzo stavili do znanja da nisu izgubili motiv i da - kad hoće - mogu da odigraju baš onako kako su navikli publiku od dolaska mladog trenera.

Od onih koji su juče igrali prvenstveno su to pokazali Marin, Pavkov, Degenek, Jovančić, Rodić, Gobeljić, Milunović, Borjan, dok su Ivanić, Boaći i Ben ponovo bili ispod svog nivoa i sa njima će Milojević morati ozbiljno da porazgovara ne bi li ih probudio za gostovanje u Danskoj, kada će biti veoma potrebni saigračima.

Pokazao je i Vladan Milojević da i njega velike utakmice posebno motivišu, naročito protiv trenera za koje ima veliko poštovanje kao što je bio slučaj i sa Stoleom Solbakenom, pre njih sa Arsenom Vengerom, Jirgenom Klopom, Karlom Anćelotijem ili Markom Rozeom, pa se može reći da je igra Kopenhagena bila pročitana do "srži".

Krila su zaustavljena, pre svih Viktor Fišer, talentovani napadač Jonas Vind nije mogao da razigrava kao što to inače radi, dok je N'Doje samo jednom pobegao štoperima… 

Veoma važnu ulogu u igri Zvezde odigrao je i Milan Pavkov, od koga su se igrači Kopenhagena odbijali kao od stene - dobijao je duele, učestvovao u igri i postigao gol - dok je bilo evidentno da se plan promenio kada je napustio teren zbog povrede.

Ako ne bude mogao da igra u revanšu - tek onda će igrači koji su imali slabiji učinak u utorak morati da "zapnu" i pokažu da zaslužuju da igraju na ovom nivou.

Rekao je posle utakmice Miloš Degenek da mu je zasmetalo ponašanje protivničkih igračakoji su se smejali razočaranim domaćinima i da se nada da će "srpski inat" doći do izražaja u Kopenhagenu. Isto je istakao i Milojević, pa da vidimo...

Zagrevanje je u petak na "Marakani" protiv Mladosti iz Lučana. Biće sigurno promena u sastavu, ali ko god izađe na teren trebalo bi da odigra kao gore pomenuti saigrači, jer timski duh je ono što je Zvezdu prošle sezone odvelo u Ligu šampiona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar